Reviews van deze auteur

onduidelijk beoordelingsproces

Review over BLG

Wij zijn 2 jaar klant bij BLG wonen. Wij krijgen maandelijks mail over: geld opnemen voor verduurzaming en/of verbouwen middels een bouwdepot of een heropname. Bij het afsluiten van de hypotheek hebben wij minder dan 80% gefinancierd en in de afgelopen 2 jaar netjes afgelost. De beoogde heropname valt ruim onder de 100% van de woningwaarde die bekend is bij BLG wonen.

We nemen contact op met BLG of het mogelijk is een heropname en/of bouwdepot.
Nadat de klantenservice alles gecontroleerd heeft kunnen wij ruimschoots het beoogde bedrag lenen. Ze verwijst ons naar onze externe adviseur.

Bij onze externe adviseur moeten we advieskosten betalen, een nieuw taxatierapport en alle documenten opnieuw aanleveren. Dit verbaasd ons: de woningwaarde is de afgelopen 2 jaar alleen maar gestegen. We willen alleen maar een heropnamen van huidig afgeloste deel. We blijven onder de reeds bekende woning waarde en blijven in het zelfde risicotabel.

Na contact met de externe adviseur, die exact het zelfde vertelt als in het telefoongesprek met BLG wonen klantenservice, alleen betaal je daar nu �2000,- voor, we kunnen een heropnamen doen.
BLG wonen stuurt een lijst met documenten die ze willen hebben met een instructie, bijv, geen bsn en het ID document inscannen via de app van Rijksoverheid.
Alle documenten zijn binnen de gestelde tijd aangeleverd en beoordeeld door de externe adviseur. We krijgen steeds na 4 dagen een document retour van BLG woenen dat iets niet in orde is. Ook al heb je het ID ingescand via de Rijsoverheid app, BLG wonen heeft een opmerking en dan dient het opnieuw aangeleverd te worden. Dit heeft nu al 5 keer plaats gevonden met steeds een ander document. Nog steeds geen akkoord op de aangeleverde documenten.
Bijvoorbeeld onze ID documenten zijn nog steeds hetzelfde en nog steeds geldig. Via de de Rijsoverheid app worden ze niet geaccepteerd omdat het volgens de beoordelaar van BLG wonen niet leesbaar zijn, er staat een watermerk in conform de voorgeschreven app en het bsn nummer wordt afgeschermd. Daarbij heeft BLG wonen hetzelfde document volledig in bezit zonder enige afscherming of watermerk omdat dit 2 jaar gelden niet aan de orde was. Ga zo maar door.

Als dit zo langer door blijft gaan vervalt straks ook de geldigheid van onze werkgeverklaring en taxatie.

Sterke punten
Klantenservice is zeer vriendelijk en staan je netjes te woord.

Zwakke punten
BLG wonen maakt alleen gebruik van (dure)externe adviseurs. Ondanks het nauw volgen van de instructie hoe BLG Wonen de documenten aangeleverd willen hebben blijven er opmerkingen komen. Ook hebben zij het volledige document in bezit en eerder goedgekeurd. Veel kosten voor een relatief kleine aanpassing aan de hypotheek. Iets wat we zeker zullen meenemen in de overweging bij een nieuwe hypotheek, Bij ons is de kans dat 30jaar iets het zelfde blijft zeer klein. De kosten voor aanpassen bij BLG zijn niet in verhouding met wat het oplevert. Los van de irritatie die het meebrengt om alle documenten op hun manier aan te leveren.

reacties: