Reviews over Hypotheekverstrekkers


  De meest stugge bank van Nederland

  Review over BLG

  Zoals alle financiele dienstverleners vindt ook BLG Wonen zich een hypotheekverstrekker die met je mee denkt. Niets is minder waar. Wat voor vraag of verzoek je hebt, het antwoord is altijd: kan niet, wil niet. Een greep uit alle "nays": 1) ik wilde extra aflossen en heb meerdere hypotheekdelen, waarvan 1 heel kleintje. Kan ik die dan in een keer aflossen? Nee kan niet, maximaal 10% per jaar en geldt per leningdeel. 2) Extra afgelost en huis meer waard geworden. Gaat mijn rente nu omlaag? Nee meneer, dat geldt niet voor uw type hypotheek. Huh, hebben jullie verschillende vormen dan? Daar is echt niks van terug te vinden. En dan hebben we het nog niet over de voorwaarden waaraan je dan moet voldoen. 3) BLG biedt "heropname" van afgeloste hypotheek aan. Handig denk je, als je toch je badkamer wil verbouwen. Wat ze niet zeggen is dat je door dezelfde hoepels mag springen als wanneer je een grote aanpassing aan je hypotheek doet. Dus, verplicht adviseurtje a raison van 2000€, volledige taxatie van je woning van 700€ en dan alle andere tijd en kosten. Totaal niet interessant dus. Enige vorm van coulance of gezond verstand in de beoordeling is er niet. 3) je kan maandelijks aflossen op je lineaire hypotheek maar je kan alleen kiezen voor verkorting van je looptijd. Daar zit toch niemand op te wachten? 4) ze verplichten dus een adviseur maar je mag alleen kiezen uit adviseurs die met hen samenwerken en die zijn extreem duur. 2000€ voor een kleine wijziging is echt het minimale. Nog 6 jaar doorbijten en dan is mijn rentevaste periode voorbij, en dan kan ik eindelijk overstappen. Ik kies wel iets execution-only, dat scheelt enorm veel advieskosten.

  Sterke punten
  ik heb ze nog niet gevonden.

  Zwakke punten
  - niet execution only, dus voor elke scheet heb je een dure, door BLG aangewezen, adviseur nodig - BLG aangesloten adviseurs zijn heel duur - klantenservice doet ook niks en wil ook niks, verwijst alleen maar naar adviseurs door - relatief hoge rente en er zit geen staffel op tov loan-to-value, in tegenstelling tot wat er op de site wordt aangeboden

  Bijzonder slecht

  Review over Florius

  Goed begin is normaal het halve werk maar zodra je geld moet ontvangen geven ze niet thuis service is bijzonder slecht

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Alles gewoon kut bedrijf

  help

  Review over BLG

  Verschrikkelijk. Het heeft eerst bijna 1 jaar geduurd voordat alles rond was. Er werden ongelofelijk domme opmerkingen gevraagd en de behandeling duurde zo lang dat ik de documenten opnieuw kon aanvragen. In september wordt gevraagd voor een resultatenrekening. Uit een export van mijn online omgeving wordt automatisch per jaar de export gemaakt. Wanneer die export dus in september is gemaakt geld dit t/m september. Nee er moest een nieuwe export gemaakt worden niet van het hele jaar maar t/m september.... Oja en alle informatie moest opnieuw worden aangeleverd want we waren 6 weken verder. BahBahBah! Doordat ze niet vooraf bekeken of het voldeed aan hun eisen kon ik tot 4 keer toe alles zoals werkgeversverklaringen opnieuw aanvragen. Nu is eindelijk alles rond... krijgen ze het bouwdepot niet in de online omgeving en kan ik hierdoor niets declareren. Manmanman wat een amateurs!

  Sterke punten
  nog niet gezien

  Zwakke punten
  behandeltermijn, überhaupt het werk, beoordeling

  Te slecht voor woorden

  Review over CMIS Nederland

  Wij zijn nu 16 maanden bezig om van onze hypotheek bij CMIS af te komen.\\r\\nTotaal geen medewerking,ze houden het elke keer tegen! Dan klopt dit niet, dan hebben ze dat nog nodig, dan is er een technische storing, een week later nog steeds een technische storing, een volmacht voor Mn tussenpersoon mag niet, een maand later zijn ze � vergeten �de omzetting te doen zodat de afspraak om te tekenen bij de notaris niet door kan gaan. Maar ondertussen blijven ze elke maand de hypotheek afschrijven, terwijl we al een jaar voor 200� netto! minder konden zitten.\\r\\n�Nooit meer doe ik met hun zaken� zijn de woorden van onze tussenpersoon ,die er echt verstand van heeft.\\r\\nWij zijn ondertussen furieus en overwegen stappen. Maar wel als de handtekening is gezet, anders hebben ze weer een reden om alles tegen te houden!!!

  Sterke punten
  Géén, ze verdienen die ene ster ook niet

  Zwakke punten
  Zie review

  Geen Service

  Review over Obvion

  Ik had de weloverwogen keuze gemaakt om mijn hypotheek over te sluiten, de boete voor lief te nemen en daarmee de rentelast te hanteren. Dus een offerte aangevraagd en daarna niks meer gehoord. Op de laatste dag waarop ik kon reageren werd ik gebeld en kreeg ik de vraag wat ik nu eigenlijk wilde om ik niets liet horen. De reden was dat ik nooit een offerte heb ontvangen. Ik heb toen een mail gestuurd dat ik nooit een offerte heb ontvangen en dat ik graag hoorde hoe nu verder en wat er fout is gegaan. Hierop kreeg ik geen reactie. Wel werd ik gebeld waarom ik niet een nieuwe aanvraag voor een offerte heb ingediend omdat deze afspraak met mij gemaakt zou zijn. De houding bij de klantenservice is niet klantgericht, je wordt aangesproken als iemand die zich niet aan een afspraak houdt en je moet zelf actie ondernemen om iets recht te zetten. Ik kreeg ook het advies om na het indienen van de aanvraag voor een offerte te bellen om na te vragen of de aanvraag wel ontvangen is.

  Sterke punten
  Website is duidelijk en geeft overzichtelijke info.

  Zwakke punten
  Blijkbaar werkt het versturen van gegevens vanuit de website niet vlekkeloos, maar hiervoor neemt Obvion geen verantwoordelijkheid. De houding bij de klantenservice is niet klantgericht, je hebt het idee dat jij als klant maar moet zorgen dat het proces bij Obvion goed loopt.

  Spam met gestolen gegevens.

  Review over Nationaal Bespaarcentrum

  Spam met gestolen gegevens.

  Sterke punten
  geen.

  Zwakke punten
  dievenbende op je gegevens uit.

  hulp tegen Obvion

  Review over Obvion

  Ik zoek mensen die zich willen verenigen tegen Obvion N.V> - handelswijze - leugenachtige opstelling - niet meedenken Contact via FB/linkedin

  Sterke punten
  niet

  Zwakke punten
  ontzettend veel

  Obvion gaat harteloos over lijken

  Review over Obvion

  Slechste geldverstrekkers die het geeft in nld ! En let op, ze zijn een onderdeel van de Rabo bank. Totaal geen empathie voor de mens.

  Sterke punten
  Geen sterke punten. Obvion is een k.t bank!

  walgelijke bank Obvion.... niet mee in zee gaan

  Review over Obvion

  Echt een hele slechte hypotheekverstrekker, absoluut niet mee in zee gaan. 5 jaar geknokt om hoofdelijk ontslag ex-partner voor elkaar te krijgen. Dit is geen recht als consument, en een bank heeft hierin vrijheid. Vanaf de aanvraag heeft Obvion grove fouten gemaakt, nergens aan meegewerkt, zelfs tegengewerkt. Een walgelijke juridische afdeling, die consumenten probeert kapot te maken. Uiteindelijk heeft is met tussenkomst van Kifid, het hoofdelijk ontslag toegekend, Deze gehele procedure heeft mij € 15.000 gekost..... en Obvion wil geen enkele compensatie vergoeden. Een walgelijke bank, echt niet mee in zee gaan. Juridisch consumenten kapot maken, dat lukt Obvion.

  Zwakke punten
  niet constructief, oneerlijk juridische benadering leugenaars

  Top

  Review over Florius

  Altijd heel blij mee. Nu gaan we oversluiten en de financiële voordelen liggen helaas elders. Jammer.

  Sterke punten
  Klantenservice

  Zwakke punten
  Niet altijd de goedkoopste

  Boven verwachting

  Review over Hypotrust

  Wij hebben via hypotrust onze hypotheek en bouwdepot afgesloten. N.a.v. een heel aantal slechte recensies, had ik een vertekend beeld. Dit is volledig rechtgetrokken toen ik contact opnam met de klantenservice over specifieke informatie m.b.t. ons bouwdepot. Ook de opvolgende keren werd ik zeer vriendelijk te woord gestaan en werd ik met alle vragen geholpen. Een grote aanrader en vanuit ons daarom ook een lovende recensie! Ze betalen binnen no-time uit en tot nu toe nog geen enkel probleem ondervonden met deze hypotheekverstrekker.

  Sterke punten
  Goede communicatie, betalen snel uit, kundig en vriendelijk personeel bij de klantenservice.

  Zwakke punten
  Nog geen ondervonden!

  Communicatie zeer stroef, zowel telefonisch als digitaal

  Review over Syntrus Achmea Hypotheken

  Vorige woning gefinancierd via ASR. Facturen werden zonder vragen overgemaakt; vertrouwen klant / hypotheekverstrekker was groot. Nu bij Syntrus heel veel gezeik, bij elke factuur twijfelen ze of wijzen ze af. Telkens met een vage reden. Bijvoorbeeld: in offerte stond 4.000 euro, eindfactuur is 4.400 euro. Het bedrag dat overschreden wordt: zelf eerst betalen. Of: het betreft een buitenlands rekeningnummer: dat vergoeden we niet. Eerst zelf overmaken. (We wonen aan de Belgische grens: natuurlijk hebben we buitenlandse onderaannemers). En dan weigeren ze, maar informeren ze ons niet; daar moeten we zelf achteraan. Contact met diverse medewerkers, die allemaal wat anders zeggen. Ook de mynsyntrus-app of online betalen is zeer stroef. Vaak krijgen we bij het inloggen een foutmelding: technische fout, is de melding. Diverse devices geprobeerd, telkens zelfde melding. Zondagochtend: die melding. Zondagavond, nog steeds. Maandagmiddag. Nog steeds. Zeer frusterend als je je rekeningen wilt betalen. Ook de keuzemogelijkheden in mijnsyntrus zijn minimaal, beperkt, onlogisch en lastig. Erg onoverzichtelijk allemaal

  Slecht bereikbaar!

  Review over Syntrus Achmea Hypotheken

  Heb al meerdere keren contact proberen te krijgen met de klantenservice. Telefonisch krijg ik al weken te horen: erg druk, 7 wachtenden voor u. Per mail krijg ik 3 weken later pas een reactie. Erg slechte service zo. Voorheen zat ik bij ABN AMRO en daar kon je per direct terecht. Je wilt toch snel een antwoord op je hypotheek vraagstukken en bouwdepot...

  Sterke punten
  Nog niet gevonden

  Zwakke punten
  Niet bereikbaar

  Netjes geregeld

  Review over Florius

  Na het overlijden van mijn man gebeld door Florius. Ik had totaal geen idee hoe alles met hypotheken werkt. Alles werd mij prima uitgelegd, ik kreeg goede punten aangeleverd die ik met mijn adviseur kon bespreken. Werd vriendelijk te woord gestaan. Mijn hypotheek omzetten en rente herzien ging vlot binnen een dag. Ik heb een goede ervaring met Florius, kan het aanbevelen.

  Zwakke punten
  Geen

  Telefonisch Slecht Bereikbaar

  Review over Syntrus Achmea Hypotheken

  Meerdere keren gebeld, iedere keer krijg je het bandje er zijn nog 8 wachtende voor u, ook al heb je een half uur in de wacht gestaan. Heb inmiddels vraag gesteld via de website, over een extra aflossing die is gedaan, maar die tot op heden nog niet is verwerkt. Dus maar afwachten in onzekerheid

  Zwakke punten
  Slechte telefonische Bereikbaarheid en terugkoppeling

  Star, stug en arrogant en asociaal

  Review over Florius

  Doordat wij door omstandigheden per januari zonder inkomen te zitten heeft onze adviseur contact gezocht om hetgeen hij had bedacht te overleggen. "Stuur de casus maar in. Dan zullen wij daar op reageren" was het antwoord. De casus had als uitgangspunt dat ons inkomen per 1-1-2021 � 0,00 zou zijn en dat wij door het anders indelen van de hypotheekportefeuille zeker voor een jaar a anderhalf jaar gewoon onze lasten zouden kunnen betalen. De herindeling leverede ook nog eens een maandelijkse besparing op van � 300. De eerste acceptant vertelde er positief in te staan maar dat er nog een tweede beoordeling plaats moest vinden. Dit heeft twee weken geduurd. Na wekenlang getouwtrek, weer aanvullende documenten opleveren en niet nagekomen terugbelbeloftes kregen wij na 7 weken het verlossende telefoontje. "Wij kunnen u niet helpen want er is geen inkomen". Laat dit nu al vanaf het indienen van de casus bekend zijn. Dit was ook de aanleiding voor alles. Florius kiest er dus voor om ons met de hoge lasten te laten zitten en niet mee te willen in voorstellen ter verbetering die ook nog eens binnen alle regels (Wft) vallen, Nu kunnen moeten wij dus noodgewongen ons huis verkopen en een huurwoning zien te vinden. En die zijn er niet. Dankzij Florius zijn wij straks dus dakloos, met een vette BKR registratie achter de naam.

  Sterke punten
  Klanten frustreren, mensen de burn-out injagen en opzadelen met onoverkomelijke problemen. Het is gewoon asociaal en onbetrouwbaar schorem !!!

  Zwakke punten
  Niet nakomen van beloftes, niet mee willen denken, grote arrogantie en neerbuigendheid naar hun klanten. Wegblijven bij deze tent !!!

  Slecht bereikbaar

  Review over Syntrus Achmea Hypotheken

  Op zich nooit problemen gehad tot het moment dat ik een vraag voor een aflossingsnota had. Zowel met de mail geen reactie en telefonisch niet bereikbaar (overbezet). Ter wijl deze handeling toch een druk op de knop zou moeten zijn.\\r\\nSinds kort wel een online portal beschikbaar. dat is een goede zaak, alleen had hier dan ook de Proforma aflosingsnota berekening in gezet. Dat scheelt weer mail en telefoontjes beantwoorden.

  Sterke punten
  Goede rent icm looptijd.

  Zwakke punten
  Extra aflossen moet met formulier die je moet opvragen. Servicedesk per mail en telefonisch zeer slecht bereikbaar. Al met al geen aanrader.

  Zo slecht nog niet meegemaakt

  Review over CMIS Nederland

  Klant onvriendelijkheid, geen enkele medewerking om tot een goede oplossing voor de klant te komen. Accountmanager die na 4x vragen nog niet terugbelt. Niet adequaat reageren op mail of helemaal niet

  Sterke punten
  Ik weet ze niet

  Zwakke punten
  Zie de review

  Huis verkocht belegging polis geld terug krijgen!!!

  Review over BLG

  Wat een bende op tijd doorgeven medio begin september resterende bedrag nog niet terug. Onze notaris heeft meerdere malen moeten bellen dag voor de verkoop pas op rekening?!!! En nu nog de rest!? Ik raad dit bedrijf af voor hypotheken!!! Altijd trouw betaald.... ben blij dat onze huidige hypotheek niet bij deze maatschappij meer loopt... wachten op resteerde geld het maakt deze maatschappij niet uit... ligt op de grootte stapel mijn geld !!!??? Nooit meer de volksbankgroep!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  Slechte service, onprofessioneel

  Review over Obvion

  Helaas kun je geen 0 sterren geven maar wat een ongelofelijk slordig, onfatsoenlijk bedrijf is dit. Vragen om rekeningnr aan te passen, dat 4 keer niet doen, dan pas op geirriteerde toon vertellen dat je een formulier moet invullen, geen formulier daarvoor mee sturen. Pas na 3 keer vragen een formulier krijgen. 3 keer moeten aanleveren en steeds de melding dat het iban nr niet klopt, verder niets. Op vragen, telefoontjes en mails geen antwoord krijgen maar wel aanmaningen. Blijkt dat ze zelf het verkeerde formulier hebben toegestuurd (Obvion ipv abp hypotheek) wat dan weer niet te lezen is op het formulier zelf. En denk je dat er dan een excuus komt? Nee hoor, een soort sneer ‘we zijn blij dat u nu eindelijk het formulier juist hebt ingevuld en zullen de wijziging doorvoeren’ Echt bizar dat dit nog kan in deze tijd. 20 jaar klant en dan op zo’n manier behandeld worden.

  Sterke punten
  Geen kunnen ontdekken

  Zwakke punten
  Klantvriendelijkheid Acuratesse Probleem oplossend vermogen Eigen administratie niet op orde Ongeinteresseerde onprofessionele medewerkers

  Harteloos gezinnen de afgrond inhelpen

  Review over Obvion

  Obvion (/rabobank) gaat genadeloos en zonder enig mondeling onderhoud harteloos om met mensen/gezinnen die in nood situaties verkeren. Financieel gewin is voor hun het enige. Als het er op aankomt gaan ze mieren neukend om met de regels en doen er alles aan om hun recht af te dwingen. Kijk uit met deze legale oplichters. Neen geen lening of hypotheek bij obvion of rabobank (waar zij onderdeel van uitmaken)

  Sterke punten
  Spelen voor eigen rechter. En maken liever mensen kapot en en helpen ze de afgrond in.

  Zwakke punten
  Laat niet over je heen lopen en sleep ze voor de rechter !

  zeer ontevreden

  Review over BLG

  Beste,\\r\\n\\r\\nHelaas een erg slechte ervaring met BLG Wonen. Uiteraard heb ik netjes alle benodigde papierwerk aangeleverd, alleen kwam na elk aangeleverde document weer een nieuw verzoek om wat aan te leveren. Dit proces liet, ondanks het pleiten van de hypotheekadviseur, maanden op zich wachten. Ik heb nog steeds geen idee waarom. Doordat het lang duurde verliep de taxatie (a 500,-) en kreeg ik uiteindelijk een boete van ruim 500,- van BLG omdat het zo lang geduurd heeft. Op het moment kon ik niks anders dan tekenen, omdat ik geen zin had opnieuw een heel proces door te gaan.\\r\\nDoor deze gang van zaken ben ik mijn vertrouwen kwijt en beveel BLG absoluut niet aan. Normaliter ben ik niet van de recensies, maar dit is te schandalig voor woorden.

  Sterke punten
  Veel papierwerk op je afsturen

  Zwakke punten
  Zie recensie. Zo ga je niet met mensen om.

  Waardeloze ervaring, communicatie ondermaats, advies verkeerd.

  Review over Hypotheek24

  - adviesrapport met diverse slordigheden; - ORV advies dat compleet verkeerd was; - belangrijk punt in de eigendomsconstructie gemist met alle gevolgen van dien; - communicatie ondermaats, meerdere malen zelf contact op moeten nemen om naar de voortgang te vragen; - op het moment dat er iets enorm belangrijkst te melden was werd dit met een Whatsappje gedaan in plaats van een telefoontje; - terugbelafspraken worden niet nagekomen; - klantportal was een zooitje. Belangrijkste punt was nog wel dat nadat de hypotheek rond was en we bovenstaande punten nogmaals onder de aandacht gebracht hadden de reactie kort samengevat was: 'Maar de hypotheekaanvraag is toch goedgekomen?' Dan heb je het dus echt niet begrepen.

  Obvion gaat harteloos over lijken

  Review over Obvion

  Als mensen reeds jaren de hypotheek netjes en op tijd hun lasten maandelijks betalen worden ze door 1 redelijk klein foutje onmiddellijk zonder enige empathie en zonder gesprekken gelijk uit de hypotheek gegooid en komt een gezin zonder dak boven hun hoofd op straat te staan. En wordt de woning door hun dwang met onderwaarde verkocht. Gezinnen de verdoemenis inwerken zijn ze goed in.

  Sterke punten
  Negatief standvastig

  Topper!

  Review over Somers-Hypotheken

  Deze gevonden via Independer. Stond daar landelijk nummer 1 met prijs en kwaliteit. Ondanks de lage prijs heeft hij al onze verwachtingen overtroffen. De adviseur was vriendelijk, snel en zijn kennis was voor ons gevoel ver boven die van andere. Wij zijn onder andere bij Hypotheker en Hypotheekshop geweest.

  Sterke punten
  Reageert snel op vragen.

  Zwakke punten
  Als het al een zwakpunt is, Hij is niet formeel in zijn mail communicatie. je hebt het gevoeld dat een vriend je helpt mbt je hypotheek.