• Stugheid ten top - Review over Florius

    Meerdere emails verzonden n.a.v. corona situatie, dat de aanvraag, niet verwerkt hoeft te worden. Telefonisch antwoord, want op mail wordt niet gereageerd. Dit kunnen we niet meer terugdraaien. Aanvraag van inkomsten ontvangen, weer gereageerd per mail. Ook telefonisch uitgelegd. Kan niet, u zet uzelf in moeilijke positie als er werkelijk iets nodig is. Huh ? Een correcte betaler die zichzelf in moeilijk positie brengt? en in Mei weer een brief over de ontbrekende stukken. De telefoon wederom genomen, krijgen jullie niet. Ik wil gewoon aflossen. Gaat niet mevrouw. 18 juni wederom brief, we hebben geen stukken ontvangen, we gaan automatisch incasseren vanaf eind juli. Telefoon wederom gepakt (overigens de behandelaar op de brief vermeld is nooit bereikbaar) waar moet ik het geld storten ? In oktober krijgt u een brief hierover. Mails worden niet beantwoord, juiste contactpersoon nooit gesproken. Niet aan te raden om hypotheek af te sluiten. Communicatie beneden alle peil.

    Zwakke punten
    Slechte communicatie.

    Door Jolanda Postma op 29 juni 2020 Reageer
  • Zelfs in crisistijd weet je je hypotheekbetaling elke maand netjes te voldoen. Omdat dit echter niet exact op de geplande dag in de maand gebeurt (maar slechts enkele dagen later), word je 3 maanden geblokt op mijnflorius.nl. "U had een betalingsachterstand bij ons. Als de achterstand is voldaan, krijgt u na 3 maanden weer de mogelijkheid om voor uw rente te rentemiddelen". De mogelijkheid om te rentemiddelen (=verlaging maandbedrag =meer zekerheid voor Florius dat hypotheeknemer zijn maandelijkse lasten voldoet) wordt niet alleen geblokkeerd: je mag zelfs de details van je eigen lening niet meer inzien. Van enige empathie en flexibiliteit is geen sprake.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    - Niet meedenken - Niet flexibel

    Door MR op 22 mei 2020 Reageer
  • Wat een stel idioten daar! Blijf weg van Florius! Ik heb een hypotheek en mocht voor 5 jaar onder de leegstandswet verhuren tijdens tijdelijk verblijf in het buitenland. We waren onze terugkeer aan het voorbereiden maar door de Corona crisis kunnen we voorlopig niet terug. Van die idioten daar mag ik niet meer verhuren en kom met een leegstaande woning te zitten. In tijden van crisis zou een hypotheek verstrekker de klant moeten helpen en niet meer stress creëren. Nogmaals, blijf weg van deze aso club.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Schofterige instelling, geen flexibiliteit

    Door Floris op 8 mei 2020 Reageer
  • Qua rente en voorwaarden erg gunstig echter de doorlooptijden zijn belachelijk. \\r\\n\\\"simpele oversluiting\\\" waarbij de gevraagde hypotheek nog onder 50% van de woningwaarde zit, het op inkomen géén enkel probleem is, liggen de stukken nu al 2 weken ter beoordeling. \\r\\nBelachelijk hoe lang het allemaal duurt. Vooral omdat ze zelf communiceren doorlooptijden te kennen van max 4 dagen.

    Sterke punten
    Voorwaarden en rente %

    Zwakke punten
    Doorlooptijden en communicatie

    Door Geert op 21 april 2020 Reageer
  • onze adviseur heeft voor ons Hypotrust geadviseerd. Deze voldeed aan onze wensen, zie hij. Stom van ons om ook die personen te vertrouwen. Wij hebben een hypotheek voor 20 jaar afgesloten en ondanks dat wij elk jaar 10% extra aflossen, gaat onze risico opslag NIET naar beneden! Ook nu de regering advisserd om extra hypotheek af te lossen om je schuld op oudere leeftijd te verlagen, laat Hypotrust je gewoon de boete betalen! Men heeft schijt aan de klanten! Wij adviseren een hypotheek te nemen bij Vereniging Eigenhuis! Onafhankelijk en van alle gesprekken krijg je een verslag. Bij Hypotheek Visie in Haarlem NIET en krijg je uiteindelijk Niet wat je wil en kan je naderhand ook GEEN aanspraak maken! Die adviseur noteerd NIKS, NADA. Laat alles wat je aan wensen hebt en bespreekt, schriftelijk vastleggen.

    Sterke punten
    GEEN

    Zwakke punten
    Men is er niet voor de klant. Hebben èèn ding, eigen belang.

    Door R.J. Reurts op 1 april 2020 Reageer
  • 5 maanden bezig om mijn hypotheek te verhogen. 1500 euro aan kosten. En aan het einde uitslag over 10 jaar is mij pensioen te laag. Voor 17.000 verhoging hypotheek. Nr 1 in onbetrouwbaar heid

    Sterke punten
    Aan het lijntje houden

    Zwakke punten
    Alles

    Door theo torenstra op 21 maart 2020 Reageer
  • Wat een waardeloze club mensen. Probleem met oversluiten; hautain, niet luisteren, schofterig te woord gestaan, verkeerde informatie verstrekken, niet terugbellen, slechte / geen communicatie gewoon liegen. Wat een schande deze club mensen.

    Sterke punten
    Dat ze op de een of andere manier mensen nog hypotheken af te sluiten/

    Zwakke punten
    Alles

    Door Gerald op 18 maart 2020 Reageer
  • IVK - Review over Pentrax

    Aanleveren IVK kan sneller en zeker niet financieel correct in inzage voor IVK beoordeling wanneer het gaat om zakelijk inzicht.

    Sterke punten
    dat ze slecht bereikbaar zijn telefonisch , moment van aaname zijn een van de medewerkers of partime dienstverb en dus niet aanwezig of een senior moet het overnemen als het moeilijk wordt.

    Door Roger Strock op 9 maart 2020 Reageer
  • te triest - Review over Florius

    florius maakt fout op fout, weigert te herstellen, is arrogant en blijft volharden in hun eigen fouten. klantenservice kunnen ze beter ontslaan (met name Bas D). verschuilen zich achter agv terwijl ze zelf hier juist mee de mist ingaan. geven geen antwoord. bellen niet terug kortom grootste baggerzooi die er bestaat

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    erg veel: communicatie, reflectievermogen, zelfinzicht, juridische kennis, klantvriendelijkheid, deskundigheid, zorgvuldigheid

    Door snarfm op 11 februari 2020 Reageer
  • heb tot 2 December een Florius hypotheek gehad. die ik op deze dag volledig afgelost heb. Nu heb ik de grootste moeite om mijn spaar inleg terug te krijgen en er word nog elke maand de aflossing van mijn rekening afgeschreven. Diverse keren contact met hun gehad maar kom gewoon niet verder. Klacht ingediend en als antwoord krijg ik te horen dat ze niet zien wat ze verkeerd doen en dat ze de klacht ongegrond vinden. Vandaag weer geld van mijn rekening afgeschreven voor de aflossing van de hypotheek welke ik al sinds December niet meer heb. Klagen en bellen heeft geen zin want je krijgt niemand te spreken van het management. buiten het feit dat het een chaos daarzo is zijn het ook nog een stelletje leugenaars.

    Zwakke punten
    service afspraken nakomen

    Door Patrick Jacobs op 31 januari 2020 Reageer (2 reacties)
  • Onbetrouwbaar - Review over Smartfee.nl

    Komt afspraken niet na, niet aan beginnen

    Sterke punten
    Slechte communicatie

    Door Jasmi op 30 januari 2020 Reageer
  • Op de website kan je zien hoeveel hypotheek je kan krijgen op basis van inkomen. vervolgens in december 2019 florius benaderd voor een eerste gesprek. daarin kwam naar voren dat ik heb daadwerkelijk kon lenen. Nu in Januari wil ik spijkers met koppen slaan. Kan het in ene niet. Volgens de website wel. Nog maar eens gebeld. Het zou door andere omstandigheden kunnen komen. Ik vraag welke dan? Daar krijg ik dan geen antwoord op. Er is niets veranderd. Ik heb ook helpdesk medewerkers aan de lijn gehad maar die weten werkelijk niets en verwijzen door naar een adviseur. Mijn huidige Hypotheek loopt ook bij Florius. Helaas niet vrijwillig. Eerst was het ASR. de hypotheek werd doorverkocht aan de Directbank en die verkocht het weer aan Florius. Ik raad iedereen aan niet bij Florius een hypotheek te nemen. Zeer ongeorganiseerde Club.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Professionaliteit, klant meer of minder maakt niet uit, meedenken met de klant, Geen motivatie geven. De organisatie is zeer slecht. Communicatie is slecht.

    Door Rob op 15 januari 2020 Reageer (1 reactie)
  • Tot mijn grote spijt ben ik in aanraking gekomen met Hypotrust. Eigenlijk beter kunnen zeggen Hypo (don't) trust. Naar mijn mening is het meest slechtste, traagste en meest anti-klantvriendelijk bedrijf. Als klant ben je niets voor het bedrijf. Ze zien jouw als een potentieel crimineel en fiscale waanbetaler. Bijna 90% van de transacties (betaling vanuit bouwdepot) zijn misgegaan, waren foutief afgehandeld, of te traag uitbetaald. Als klant ben je benadeeld van dat alles, maar hypotrus kan dan echter niets schelen. Zelfs als ik de naam hypotust nu hoor, word ik misselijk van. Ik persoonlijk zou niemand aanraden om met hypotrust zaken te doen.

    Sterke punten
    Geen een positive punt/ervaring.

    Zwakke punten
    Foutieve afhandeling van de betaling, traag, niet accuraat, geen vertrouwen in mensheid/klanten.

    Door Levani Labadze op 24 december 2019 Reageer
  • Al ons hele leven klant bij ABNAMRO. Eerder hadden we een private banker die je kon bellen als je iets wilde bv een hypotheek. Die wist alles van je situatie en kon in korte tijd alles voor je regelen. Zijn nu bezig om hypotheek af te sluiten ivm aankoop nw woning. Omdat de woning leeg staat en wij onze vorige woning al verkocht hebben, hadden we een sterke onderhandelingspositie bij verkopers. We kregen er aardig wat af onder voorwaarde dat we voor eind dec zouden overdragen. Dit was 3e week november. ABN gebeld voor afspraak hypotheek adviseur, aan tel uitgelegd dat we haast hebben. Wat denk je, we kregen geen afspraak omdat de assistent aan de telefoon van te voren wist dat voor einde jaar niet haalbaar was. Op mijn vraag om me toch even door te verbinden naar adviseur om de situatie uit te leggen werd negatief gereageerd. De assistent wist zeker dat het niet zou lukken dus weigerde met deze vraag mij door te verbinden. Ben dus zelfs niet zover gekomen om met een hyp. adviseur te overleggen...Ze dwingen je om naar een andere bank over te stappen. Wat een super slechte dienstverlening en dat na 40 jaar klant te zijn en aardig vermogen te hebben, zowel zakelijk als prive lopen alle rekeningen en vorige hypotheken bij hen.

    Zwakke punten
    op hun site beloven ze dat je afspraak kunt maken met hyp adviseur, je komt niet verder dan een assistent die dan ook nog niets van je weet als hij belt (terwijl alle gegevens bij hen bekend zijn.

    Door Al jaren klant op 23 december 2019 Reageer
  • Weer zo'n bedrijf dat aan de haal gaat met GESTOLEN GEGEVENS!!! MAIL ME NIET MEER, HAAL ME VAN JULLIE MAILING LIJST! IK HEB MEZELF NOOIT INGESCHREVEN HUFTERS

    Sterke punten
    GEEN

    Zwakke punten
    ALLE

    Door Tinus Wasseneus op 2 december 2019 Reageer (1 reactie)
  • geen vertrouwen - Review over Pentrax

    Beste Heer, Mevrouw, Na 3 keer te hebben gebeld met uw kantoor bent u er nog steeds niet in geslaagd om een verbeterde versie van onze factuur testuren Ik hier even kwijt dat ik zeer teleurgesteld ben in uw bedrijf, het vermogen om een accountants rapport begrijpend te lezen ligt niet erg hoog. Er is daardoor veelvuldig contact met onze accountant geweest wat helemaal niet nodig was, met alle gevolgen van dien. Verder bevorderde dat de snelheid van de goedkeuring voor de bank ook niet echt, heel jammer! U begrijpt dat ik uw bedrijf niet echt zal aanraden….

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    geen idee hebben waar ze mee bezig zijn

    Door Aalbers op 2 oktober 2019 Reageer
  • Na ruim zes weken heen en weer bellen, mailen en verzoeken om de toetsing af te ronden heb ik het uit eindelijk voor elkaar kunnen krijgen. Ik wist dat het voor een zelfstandig ondernemer moeilijker is om een hypotheek te krijgen maar het voelde echt als een straf om zaken te doen met dit bedrijf. Ze denken totaal niet mee, zijn onvriendelijk, slecht bereikbaar en hebben voor veel onnodige extra kosten gezorgd. Ik hoop nooit meer iets met dit bedrijf te maken te hebben.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Vrijwel alles. Algehele communicatie. Bureaucratisch proces. Niet meedenken. Onredelijke eisen (volledige jaarcijfers en rapportage van het laatste jaar willen hebben in de eerste week januari).

    Door T.K. op 11 september 2019 Reageer
  • Ongelofelijk, zojuist zeer schofterig aan de telefoon te woord gestaan door een medewerker van Florius. Ik had een maand geleden gevraagd om een hypotheekvoorstel met een rentevastperiode van 20 jaar. Deze was helaas onduidelijk. Het maandbedrag was niet gespecificeerd en er werd het woord premie gebruikt waar inleg hoort te staan. Ik verzocht om een nieuw voorstel waarbij ze dezelfde aanpak hanteren als bij het voorstel voor 10 jaar is gedaan (dit was een keurig uitgewerkt voorstel). Hierover werd lacherig gedaan en gezegd dat dit waarschijnlijk hetzelfde voorstel zou worden als ik al had gekregen (waarover ik dus ontevreden was). Wat een ballentent! Overstappen is niet handig voor mij nu heeft mijn hypotheekadviseur me laten weten, maar ik zou niemand Florius aanbevelen, tenzij ze deze persoon onmiddellijk ontslaan en hun dienstverlening aanpassen naar het het niveau waarop het hoort.

    Door Yvonne op 4 september 2019 Reageer
  • Hier volgt een woordelijk chat met Florius: U spreekt met Michel, wat kan ik voor u doen? Ik heb een afgeloste hypotheek. Nu wil ik weer € bedrag,- op annuïteitsbasis lenen zonder notariskosten. Kan dit Ik zoek uw gegevens erbij. Wat is uw geboortedatum, postcode en huisnummer? Plaats en geboortedatum (privé) Dank u wel. Ik ga het voor u nakijken. Een moment geduld alstublieft. Beankt voor het wachten. Is uw lening geroyeerd en uit het kadaster geschreven? Nee Dan zou het kunnen dat dit inderdaad niet hoeft. Dit kunt u met uw adviseur bespreken. Telefonisch contact met Florius was echter dat er weer een nieuwe hypotheek geregeld moest worden plus alle extra's. Informatie op internet leert anders. Wat moet ik geloven. U kunt het beste contact opnemen met de adviseur. Die kan voor u precies nagaan wat de situatie is en hier een berekening voor maken en u vertellen wat er nodig is. het eerste gesprek met de adviseur is ook altijd kostenloos. Maar Michel: na dat gesprek gaat de adviseur weer een offerte opmaken, dan kan ik natuurlijk weer die hypotheek krijgen want er zijn geen bezwaren en dan moet ik toch weer de advieskosten gaan betalen terwijl het alleen een administratieve verhoging met voldoende garanties betreft. Als het om een administratieve verhoging gaat moet er alsnog kosten hiervoor worden betaald omdat de verhoging ook door een hypotheek adviseur wordt aangevraagd. Dat zijn dus altijd rond de € 1000,- tot € 2.500 extra kosten voor een administratieve handeling die eigenlijk alleen weer voordelig voor de bank is, want er gaat weer rente betaald worden. Ik begrijp wat u zegt. Wij kunnen alleen geen hypotheek afsluiten zonder dat dit via een hypotheekadviseur gaat. Onze adviseur zei ooit dat als wij de hypotheek lieten staan, die als we meer geld nodig hadden gewoon weer tot het in de acte genoemde bedrag verhoogd kon worden. Nu is dit niet nodig, maar zo ik begrijp moet er weer een nieuwe hypotheek met alle bijkomende kosten komen. Ook als het alleen om een verhoging gaat moet dit doormiddel van een adviseur plaatsvinden. Wat zijn de kosten van een adviseur? Dat verschilt per adviseur via florius.nl/hypotheekadviseur kunt u er één vinden bij u in de buurt. Michel, eigenlijk ben ik met jouw standaardantwoorden niks wijzer geworden. Ben jij een robot? Ik kan u verzekeren dat ik echt een mens ben. Dan kan ik jouw werk ook doen. Alleen verwijzen naar de hypotheekadviseur. Waar kan ik solliciteren? Kan ik u verder nog helpen? Ik heb u aangegeven dat ik op dit moment niets kan betekenen voor u, aangezien de hypotheek al is afgelost. U moet dus langs een adviseur. Ik ga de chat sluiten en wens u een fijne dag toe.

    Sterke punten
    Totaal géén!!!!

    Zwakke punten
    Teveel om op te noemen! Adviseurs die maar wat zeggen Aanwijsbare foutieve info Totaal geen antwoorden op je vragen Traag en langzaam

    Door Nico de Boer op 27 augustus 2019 Reageer
  • Wat een afschuwelijk slecht bedrijf. Ga hier niet mee in zee

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Schandalige slechte service

    Door Jeroen Schin op 22 augustus 2019 Reageer
  • Hypotheek overgesloten bij florius,goed rente percentage, alles vlot gegaan, nu verbouwen uit depot, na indienen vd bonnen soms dezelfde dag nog geld op de rekening!

    Sterke punten
    Vlotte afhandeling

    Zwakke punten
    Geen

    Door Ron Gans op 12 augustus 2019 Reageer
  • Ik zou er niet aan beginnen. Beloven veel, komen het niet na. Hebben voorwaarden, maar zijn niet na te lezen. Mails krijg je geen antwoord op. privacy en vertrouwelijk om gaan met gegevens, kennen ze niet.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Traag en afspraken nakomen. Communicatie. Voorwaarden producten

    Door Joost op 24 juli 2019 Reageer
  • Zeer tevreden - Review over BLG

    Al 11jaar klant bij de blg in alle tevredenheid. Als ik vragen heb word ik vriendelijke en behulpzaam te woord gestaan. Wij zijn super tevreden.

    Sterke punten
    Telefonisch contact ervaren wij al zeer prettig

    Door Roxsana Diet op 15 juli 2019 Reageer
  • Slecht bedrijf - Review over Florius

    Niemand kan je bij vragen te woord staan. Je hoort alleen maar dat zij het niet weten. Het is echt schandalig.

    Sterke punten
    Veel geschreeuw en weinig wol.

    Zwakke punten
    Deskundigheid en communicatie.

    Door Henk de Vrie op 4 juli 2019 Reageer
  • 032 270 41 15 - Review over ASR

    If your email provider -- one example is, Yahoo, AOL or Gmail -- mistakenly labeled the Craigslist verification email as spam, you needs to be able to still find it by looking within your Spam folder. Make sure your seller can give you with both, or question him to come down within the price. craigslist search tempest Go to your Craigslist homepage to start exploring the choice of selling your books through this classifed site (see Resources below). While there is a good amount of spam and fake offers about this web site, it can do have some good bonafide provides.

    Sterke punten
    If your email provider -- one example is, Yahoo, AOL or Gmail -- mistakenly labeled the Craigslist verification email as spam, you needs to be able to still find it by looking within your Spam folder. Make sure your seller can give you with both, or question him to come down within the price. craigslist search tempest Go to your Craigslist homepage to start exploring the choice of selling your books through this classifed site (see Resources below). While there is a good amount of spam and fake offers about this web site, it can do have some good bonafide provides.

    Zwakke punten
    If your email provider -- one example is, Yahoo, AOL or Gmail -- mistakenly labeled the Craigslist verification email as spam, you needs to be able to still find it by looking within your Spam folder. Make sure your seller can give you with both, or question him to come down within the price. craigslist search tempest Go to your Craigslist homepage to start exploring the choice of selling your books through this classifed site (see Resources below). While there is a good amount of spam and fake offers about this web site, it can do have some good bonafide provides.

    Door Ewan op 30 juni 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.