• Op de website kan je zien hoeveel hypotheek je kan krijgen op basis van inkomen. vervolgens in december 2019 florius benaderd voor een eerste gesprek. daarin kwam naar voren dat ik heb daadwerkelijk kon lenen. Nu in Januari wil ik spijkers met koppen slaan. Kan het in ene niet. Volgens de website wel. Nog maar eens gebeld. Het zou door andere omstandigheden kunnen komen. Ik vraag welke dan? Daar krijg ik dan geen antwoord op. Er is niets veranderd.
  Ik heb ook helpdesk medewerkers aan de lijn gehad maar die weten werkelijk niets en verwijzen door naar een adviseur.
  Mijn huidige Hypotheek loopt ook bij Florius. Helaas niet vrijwillig. Eerst was het ASR. de hypotheek werd doorverkocht aan de Directbank en die verkocht het weer aan Florius.

  Ik raad iedereen aan niet bij Florius een hypotheek te nemen. Zeer ongeorganiseerde Club.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Professionaliteit, klant meer of minder maakt niet uit, meedenken met de klant, Geen motivatie geven. De organisatie is zeer slecht. Communicatie is slecht.

  Door Rob op 15 januari 2020 Reageer (1 reactie)

 • Tot mijn grote spijt ben ik in aanraking gekomen met Hypotrust. Eigenlijk beter kunnen zeggen Hypo (don't) trust. Naar mijn mening is het meest slechtste, traagste en meest anti-klantvriendelijk bedrijf. Als klant ben je niets voor het bedrijf. Ze zien jouw als een potentieel crimineel en fiscale waanbetaler. Bijna 90% van de transacties (betaling vanuit bouwdepot) zijn misgegaan, waren foutief afgehandeld, of te traag uitbetaald. Als klant ben je benadeeld van dat alles, maar hypotrus kan dan echter niets schelen. Zelfs als ik de naam hypotust nu hoor, word ik misselijk van. Ik persoonlijk zou niemand aanraden om met hypotrust zaken te doen.

  Sterke punten
  Geen een positive punt/ervaring.

  Zwakke punten
  Foutieve afhandeling van de betaling, traag, niet accuraat, geen vertrouwen in mensheid/klanten.

  Door Levani Labadze op 24 december 2019 Reageer

 • Al ons hele leven klant bij ABNAMRO. Eerder hadden we een private banker die je kon bellen als je iets wilde bv een hypotheek. Die wist alles van je situatie en kon in korte tijd alles voor je regelen.
  Zijn nu bezig om hypotheek af te sluiten ivm aankoop nw woning. Omdat de woning leeg staat en wij onze vorige woning al verkocht hebben, hadden we een sterke onderhandelingspositie bij verkopers. We kregen er aardig wat af onder voorwaarde dat we voor eind dec zouden overdragen. Dit was 3e week november.
  ABN gebeld voor afspraak hypotheek adviseur, aan tel uitgelegd dat we haast hebben. Wat denk je, we kregen geen afspraak omdat de assistent aan de telefoon van te voren wist dat voor einde jaar niet haalbaar was. Op mijn vraag om me toch even door te verbinden naar adviseur om de situatie uit te leggen werd negatief gereageerd. De assistent wist zeker dat het niet zou lukken dus weigerde met deze vraag mij door te verbinden. Ben dus zelfs niet zover gekomen om met een hyp. adviseur te overleggen...Ze dwingen je om naar een andere bank over te stappen. Wat een super slechte dienstverlening en dat na 40 jaar klant te zijn en aardig vermogen te hebben, zowel zakelijk als prive lopen alle rekeningen en vorige hypotheken bij hen.

  Zwakke punten
  op hun site beloven ze dat je afspraak kunt maken met hyp adviseur, je komt niet verder dan een assistent die dan ook nog niets van je weet als hij belt (terwijl alle gegevens bij hen bekend zijn.

  Door Al jaren klant op 23 december 2019 Reageer

 • Weer zo'n bedrijf dat aan de haal gaat met GESTOLEN GEGEVENS!!!
  MAIL ME NIET MEER, HAAL ME VAN JULLIE MAILING LIJST! IK HEB MEZELF NOOIT INGESCHREVEN HUFTERS

  Sterke punten
  GEEN

  Zwakke punten
  ALLE

  Door Tinus Wasseneus op 2 december 2019 Reageer

 • Beste Heer, Mevrouw,

  Na 3 keer te hebben gebeld met uw kantoor bent u er nog steeds niet in geslaagd om een verbeterde versie van onze factuur testuren
  Ik hier even kwijt dat ik zeer teleurgesteld ben in uw bedrijf, het vermogen om een accountants rapport
  begrijpend te lezen ligt niet erg hoog.
  Er is daardoor veelvuldig contact met onze accountant geweest wat helemaal niet nodig was, met alle gevolgen van dien.
  Verder bevorderde dat de snelheid van de goedkeuring voor de bank ook niet echt, heel jammer!
  U begrijpt dat ik uw bedrijf niet echt zal aanraden….

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  geen idee hebben waar ze mee bezig zijn

  Door Aalbers op 2 oktober 2019 Reageer

 • Na ruim zes weken heen en weer bellen, mailen en verzoeken om de toetsing af te ronden heb ik het uit eindelijk voor elkaar kunnen krijgen. Ik wist dat het voor een zelfstandig ondernemer moeilijker is om een hypotheek te krijgen maar het voelde echt als een straf om zaken te doen met dit bedrijf. Ze denken totaal niet mee, zijn onvriendelijk, slecht bereikbaar en hebben voor veel onnodige extra kosten gezorgd. Ik hoop nooit meer iets met dit bedrijf te maken te hebben.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Vrijwel alles. Algehele communicatie. Bureaucratisch proces. Niet meedenken. Onredelijke eisen (volledige jaarcijfers en rapportage van het laatste jaar willen hebben in de eerste week januari).

  Door T.K. op 11 september 2019 Reageer

 • Ongelofelijk, zojuist zeer schofterig aan de telefoon te woord gestaan door een medewerker van Florius. Ik had een maand geleden gevraagd om een hypotheekvoorstel met een rentevastperiode van 20 jaar. Deze was helaas onduidelijk. Het maandbedrag was niet gespecificeerd en er werd het woord premie gebruikt waar inleg hoort te staan. Ik verzocht om een nieuw voorstel waarbij ze dezelfde aanpak hanteren als bij het voorstel voor 10 jaar is gedaan (dit was een keurig uitgewerkt voorstel). Hierover werd lacherig gedaan en gezegd dat dit waarschijnlijk hetzelfde voorstel zou worden als ik al had gekregen (waarover ik dus ontevreden was). Wat een ballentent! Overstappen is niet handig voor mij nu heeft mijn hypotheekadviseur me laten weten, maar ik zou niemand Florius aanbevelen, tenzij ze deze persoon onmiddellijk ontslaan en hun dienstverlening aanpassen naar het het niveau waarop het hoort.

  Door Yvonne op 4 september 2019 Reageer

 • Hier volgt een woordelijk chat met Florius:

  U spreekt met Michel, wat kan ik voor u doen?

  Ik heb een afgeloste hypotheek. Nu wil ik weer € bedrag,- op annuïteitsbasis lenen zonder notariskosten. Kan dit

  Ik zoek uw gegevens erbij. Wat is uw geboortedatum, postcode en huisnummer?

  Plaats en geboortedatum (privé)

  Dank u wel. Ik ga het voor u nakijken. Een moment geduld alstublieft.

  Beankt voor het wachten. Is uw lening geroyeerd en uit het kadaster geschreven?

  Nee

  Dan zou het kunnen dat dit inderdaad niet hoeft. Dit kunt u met uw adviseur bespreken.

  Telefonisch contact met Florius was echter dat er weer een nieuwe hypotheek geregeld moest worden plus alle extra's. Informatie op internet leert anders. Wat moet ik geloven.

  U kunt het beste contact opnemen met de adviseur. Die kan voor u precies nagaan wat de situatie is en hier een berekening voor maken en u vertellen wat er nodig is. het eerste gesprek met de adviseur is ook altijd kostenloos.

  Maar Michel: na dat gesprek gaat de adviseur weer een offerte opmaken, dan kan ik natuurlijk weer die hypotheek krijgen want er zijn geen bezwaren en dan moet ik toch weer de advieskosten gaan betalen terwijl het alleen een administratieve verhoging met voldoende garanties betreft.

  Als het om een administratieve verhoging gaat moet er alsnog kosten hiervoor worden betaald omdat de verhoging ook door een hypotheek adviseur wordt aangevraagd.

  Dat zijn dus altijd rond de € 1000,- tot € 2.500 extra kosten voor een administratieve handeling die eigenlijk alleen weer voordelig voor de bank is, want er gaat weer rente betaald worden.

  Ik begrijp wat u zegt. Wij kunnen alleen geen hypotheek afsluiten zonder dat dit via een hypotheekadviseur gaat.

  Onze adviseur zei ooit dat als wij de hypotheek lieten staan, die als we meer geld nodig hadden gewoon weer tot het in de acte genoemde bedrag verhoogd kon worden. Nu is dit niet nodig, maar zo ik begrijp moet er weer een nieuwe hypotheek met alle bijkomende kosten komen.

  Ook als het alleen om een verhoging gaat moet dit doormiddel van een adviseur plaatsvinden.

  Wat zijn de kosten van een adviseur?

  Dat verschilt per adviseur via florius.nl/hypotheekadviseur kunt u er één vinden bij u in de buurt.

  Michel, eigenlijk ben ik met jouw standaardantwoorden niks wijzer geworden. Ben jij een robot?

  Ik kan u verzekeren dat ik echt een mens ben.

  Dan kan ik jouw werk ook doen. Alleen verwijzen naar de hypotheekadviseur. Waar kan ik solliciteren?

  Kan ik u verder nog helpen? Ik heb u aangegeven dat ik op dit moment niets kan betekenen voor u, aangezien de hypotheek al is afgelost. U moet dus langs een adviseur.

  Ik ga de chat sluiten en wens u een fijne dag toe.

  Sterke punten
  Totaal gn!!!!

  Zwakke punten
  Teveel om op te noemen!
  Adviseurs die maar wat zeggen
  Aanwijsbare foutieve info
  Totaal geen antwoorden op je vragen
  Traag en langzaam

  Door Nico de Boer op 27 augustus 2019 Reageer

 • Wat een afschuwelijk slecht bedrijf.
  Ga hier niet mee in zee

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Schandalige slechte service

  Door Jeroen Schin op 22 augustus 2019 Reageer

 • Hypotheek overgesloten bij florius,goed rente percentage, alles vlot gegaan, nu verbouwen uit depot, na indienen vd bonnen soms dezelfde dag nog geld op de rekening!

  Sterke punten
  Vlotte afhandeling

  Zwakke punten
  Geen

  Door Ron Gans op 12 augustus 2019 Reageer

 • Ik zou er niet aan beginnen. Beloven veel, komen het niet na. Hebben voorwaarden, maar zijn niet na te lezen. Mails krijg je geen antwoord op. privacy en vertrouwelijk om gaan met gegevens, kennen ze niet.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Traag en afspraken nakomen. Communicatie. Voorwaarden producten

  Door Joost op 24 juli 2019 Reageer

 • Al 11jaar klant bij de blg in alle tevredenheid. Als ik vragen heb word ik vriendelijke en behulpzaam te woord gestaan. Wij zijn super tevreden.

  Sterke punten
  Telefonisch contact ervaren wij al zeer prettig

  Door Roxsana Diet op 15 juli 2019 Reageer

 • Niemand kan je bij vragen te woord staan. Je hoort alleen maar dat zij het niet weten. Het is echt schandalig.

  Sterke punten
  Veel geschreeuw en weinig wol.

  Zwakke punten
  Deskundigheid en communicatie.

  Door Henk de Vrie op 4 juli 2019 Reageer

 • If your email provider -- one example is, Yahoo, AOL or Gmail -- mistakenly labeled the Craigslist verification email as spam, you needs to be able to still find it by looking
  within your Spam folder. Make sure your seller can give you with both, or question him to come down within the price.
  craigslist search tempest Go to your Craigslist homepage to
  start exploring the choice of selling your books through
  this classifed site (see Resources below). While there is a good amount of spam
  and fake offers about this web site, it can do
  have some good bonafide provides.

  Sterke punten
  If your email provider -- one example is, Yahoo, AOL or Gmail -- mistakenly labeled the Craigslist
  verification email as spam, you needs to be able to still find it by
  looking within your Spam folder. Make sure your seller can give you with both, or question him
  to come down within the price. craigslist search tempest
  Go to your Craigslist homepage to start exploring
  the choice of selling your books through this classifed
  site (see Resources below). While there is a good amount of spam and
  fake offers about this web site, it can do have some good bonafide provides.

  Zwakke punten
  If your email provider -- one example is, Yahoo, AOL or Gmail -- mistakenly labeled the Craigslist verification email as spam, you
  needs to be able to still find it by looking within your Spam folder.
  Make sure your seller can give you with both, or question him to come down within the price.

  craigslist search tempest Go to your Craigslist homepage to start exploring the
  choice of selling your books through this classifed
  site (see Resources below). While there is a good amount of spam and fake offers about this web site, it can do have some good bonafide provides.

  Door Ewan op 30 juni 2019 Reageer

 • Florius is wel snel genoeg met het sturen van de advies/bemiddelings kosten maar alles normaal afwerken kunnen ze niet.
  Mei 2018 vanwege de scheiding mijn ex uit moeten schrijven wat heeft geduurd tot Dec2018 nadat ik ontelbare keren iedere keer nieuwe stukken aan moest leveren omdat de aangeleverde stukken niet up to date waren terwijl ze zelf alles laten liggen, nadat het eindelijk geregeld was een verhoging aangevraagd en hoor al sinds eind Feb 2019 volgende week is alles geregeld en wederom iedere paar weken hebben ze weer andere stukken nodig en nu medio Mei 2019 is er nog steeds niks geregeld en een klacht indienen heeft ook geen nut want dan word je simpel weggewuifd als je aankomt met alle extra kosten die je boekhouder heeft moeten maken door de laksheid van de mensen in de organisatie.
  helaas heb ik advieskosten van ruim 1350 euro moeten betalen maar mijn advies, ga NOOIT in zee met Florius, loze beloftes die ze niet waar kunnen maken en leugen na leugen word er verteld tegen de klant

  Sterke punten
  Loze beloftes naar de klant toe

  Zwakke punten
  Waardeloze organisatie die intern elkaar de hand boven het hoofd houden.

  Door P Snijders op 16 mei 2019 Reageer (1 reactie)

 • Aantal weken geleden gevraagd mogelijkheid of opslag eraf kan. Stukken toegestuurd en meer malen de toezegging gehad hier op terug te te komen, maar geen reactie. Word niet teruggebeld noch antwoord per mail. Erg slecht en niet klantgericht.

  Door Grf op 13 april 2019 Reageer

 • Pentrax heeft zaken gedaan met mijn partner doordat hij een b.v. bezit. Voor een inkomensverklaring zijn we bij dit bedrijf terecht gekomen dat het wat makkelijker zou maken om uiteindelijk hypotegen te krijgen. Inmiddels zijn er al bijna 5 weken verstreken en is er pas vanaf week 4 alles compleet gemaakt. De eerste 4 weken hebben ze 2 profielen aangemaakt waardoor er steeds een 'stuk' ontbrak. Iedere dag was er wel weer wat anders wat ze nodig hadden. Dit terwijl ze dit al wel hadden gekregen! Nu zijn we 5 weken verder en hebben ze gezegd nog eens 3 weken nodig te hebben. Dus ook 3 weken uitstel voor de bankgarantie. Er is dus nog steeds geen zekerheid of er wel of geen hypotheek mogelijk is. Ik ben HELEMAAL klaar met dit bedrijf en raad het dan ook niemand aan om 'sneller' of 'makkelijker' klaar te zijn.

  Door Magda op 4 april 2019 Reageer

 • Hebben gebeld naar mijn boekhouder met de mededeling of ik wel te vertrouwen was en of de cijfers wel kloppen. Voel me zeer beledigd en zal ook een melding maken bij het bureau van discriminatie. Alle cijfers zagen er goed uit meer dan dat er nodig was ingeleverd waardoor ik het passeerdatum ben overschreden en een boete heb gekregen via de makelaar. Ook hebben ze mij geen hypotheek gegeven terwijl alles goed uitzag en meer kon lenen dan dat ik wou.

  Sterke punten
  Geen.

  Zwakke punten
  Alles.

  Door Guney Tanbur op 2 april 2019 Reageer

 • Helaas een slechte ervaribg met Pentrax. Ik heb hen gevraagd om een inkomensverklaring op te stellen ivm de hypotheek. Ik ben zelfstandig ondernemer. Het grootste probleem was de traagheid. Pas na 5 dagen laten weten dat er nog iets miste, waardoor het proces nog verder werd vertraagd. Verder werd ik geholpen door 3 personen die informatie niet onderling uitwisselde en bovendien mailtjes niet goed lazen. Al met al zou ik hen zeker niet aanbevelen.

  Zwakke punten
  Traag, onvolledig, niet klantvriendelijk

  Door Martine op 28 maart 2019 Reageer

 • Maak van deze hypotheekverstrekker geen gebruik. Ze zijn onbetrouwbaar, klant onvriendelijk, komen afspraken niet na, hun internetpagina werkt voor geen meter.
  Formulieren in mijn florius zijn niet te downloaden ( dit is al 7 dagen het geval). De ICT afdeling werkt er aan"zegt de medewerker. Gelukkig zijn deze mensen niet verantwoordelijk voor de veiligheid van de nederlandse staatsburgers, anders waren we al lang van de kaart geveegd.

  Sterke punten
  Liegen en bedriegen.

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar, klant onvriendelijk , komen afspraken niet na. Internetpagina voor de klant werkt totaal niet, waardoor je je post niet kunt inzien.

  Door Bart op 26 maart 2019 Reageer

 • Begin februari schade gemeld door storm waardoor een kozijn met raam is gesneuveld. Afhandeling is nog niet klaar. Wel elke maand premie betalen, nog nooit iets geclaimd. En nu het nodig is, blijkt ASR supertraag met afhandelen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Trage afhandeling.

  Door Jagersma op 19 maart 2019 Reageer

 • Begin februari schade gemeld door storm waardoor een kozijn met raam is gesneuveld. Afhandeling is nog niet klaar. Wel elke maand premie betalen, nog nooit iets geclaimd. En nu het nodig is, blijkt ASR supertraag met afhandelen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Trage afhandeling.

  Door Jagersma op 19 maart 2019 Reageer

 • Vreselijk onaardige en tikkeltje simpele adviseur aan de telefoon gehad. Ze spreken voor een eerste, vrijblijvende afspraak eerst telefonisch met je af. Prima. Je wordt er wel iedere dag aan herinnerd dat je stukken moet aanleveren, wat ik ruim op tijd had gedaan. Zelfs een werkgeversverklaring geregeld (voor niks, bleek al snel)....

  Vijf minuten voor het gesprek ontving ik een e-mail waarin eigenlijk al duidelijk was dat mijn wens niet erg haalbaar was. Maar de manier waarop de ‘adviseur’ me te woord stond was erg onaangenaam. Dingen als; “wat denkt u zelf” en dat soort uitspraken gaven mij het gevoel dat ik zulke onnozele vragen stelde, dat ik me na afloop gewoon een beetje rot voelde.

  Mocht je daar nu geen zin in hebben, dan zou ik adviseren om een andere goedkope tussenpersoon te zoeken.

  Bah

  Sterke punten
  Snel een gratis afspraak

  Zwakke punten
  Where to start! Zie review

  Door Tanja op 7 maart 2019 Reageer

 • Toevallig heb ik een hele vriendelijke dame aan de lijn gehad en ze wist precies waar ze het over had en vatte de koe bij de hoorns.

  Negatieve spiraal even doorbreken en je verwachtingen bijstellen dan zou je hier nog weleens een goede adviseur kunnen hebben.
  2600euro bij de hypotheekshop oversluitkosten wordt ik weer niet vrolijk van.

  Sterke punten
  Professionele dame met verstand van zaken.
  Snelle reactie.
  Snel een afspraak.
  Goedkoper dan de meeste adviseurs.

  Zwakke punten
  Nog niets, maar meld ze wel als het zo mag zijn

  Door Brouwer op 26 februari 2019 Reageer

 • Obvion is alleen uit op snel geld verdienen over de rug van klanten.
  Het maakt Obvion niets uit of ze klanten of gezinnen kapot onterecht maken als zij maar geld verdien.
  Terecht of onterecht daar gaat het niet om.
  Als je vervolgens vraagt om uitleg of bewijsstukken zijn ze in eens niet thuis.
  Ze worden onvriendelijk zelfs onbeschoft en driegend.
  Al met al een waardeloze club die het bestaansrecht niet waard is.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Ontelbaar

  Door Rene op 4 februari 2019 Reageer


VergelijkHypotheekverstrekkers

Op VergelijkHypotheekverstrekkers.nl lees je reviews over alle Hypotheekverstrekkers van Nederland.
Dit geeft jou in één oogopslag een overzicht van meningen, ervaringen en eventuele klachten.
Deel jouw hypotheek ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!

Hypotheekverstrekkers