Reviews van deze auteur

Bezint eer ge begint

Review over Florius

Beste mede reviewers,

In het verleden heb ik reeds een hypotheek afgesloten voor mijn eerste huis bij Florius en aangezien ik inmiddels mijn 2de huis in November 2017 heb aangeschaft dacht ik, we gaan de hypotheek hiervoor weer afsluiten bij Florius vanwege het vertrouwde gevoel wat ik hier (toen) bij had.

Ondanks de meerdere aanloop problemen die ik had voor het überhaubt mogen ontvangen van het rente aanbod (dan was het ivm taxatie rapport, dan weer ivm het bouwdepot vervolgens was het ivm niet overeenkomen van de datum van mijn in dienst treding tov mijn werkgeversverklaring en loonstrookje - oke hand in eigen boezem in dit geval), of dan was het wel weer anders, maar uiteindelijk toch gelukt na 2 maanden toch het de rente offerte ontvangen en getekend en hypotheek kunnen afsluiten. Overigens ging het bij mijn eerste hypotheek aanzienlijk sneller, was binnen 1 maand aangevraagd en afgerond!

In mijn 2de hypotheek had ik een meer waarde ingecalculeerd mbt eventuele toekomstige verbeteringen aan het huis, dacht hieraan goed te doen omdat het in mijn ogen dan snel zou gaan op het moment dat ik inderdaad aanspraak zou willen maken op deze gelden indien ik dus verbeteringen zou willen aanbrengen aan mijn huis.

Dat laatste was dus een behoorlijke misvatting van mijn kant!

Feit is dat ik nu de kans geboden krijg om een stuk grond achter mijn huis aan te kunnen schaffen zodat ik deze als tuin zou kunnen samenvoegen en dus zodoende waarde stijging van mijn huis.

Ik ben inmiddels 3 maanden bezig om een hypotheek op te kunnen krijgen voor een stuk grond van nog geen 50m2 bij onze vrienden van Florius.

Let wel, dit is dus langer dan het traject voor hypotheek aanvragen voor een huis!

Tot op heden heb ik dus nog steeds geen rente offerte mogen ontvangen om te kunnen tekenen en hierdoor de hypotheek definitief aan te kunnen vragen.

Florius brengt het mooi allemaal, maar in de praktijk, laten ze steeds meer steken vallen.

Zou ik Florius aanraden bij vrienden of bekenden......wat denk je zelf!?

Absoluut niet doen dus!

Sterke punten
geen

Zwakke punten
zie review

reacties: