Florius is gespecialiseerd in hypotheken en woongerelateerde verzekeringen. Florius, voorheen bekend als Bouwfonds, is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep, onderdeel van ABN AMRO. Goedkoop verhuizen Utrecht


Florius Reviews

  Klantonvriendelijk

  Florius is een bijzonder klantonvriendelijke instelling. De medewerkers zijn ook niet genoeg onderlegd. Weten vaak niet antwoord te geven op de eenvoudige financiële vragen. Daarnaast zijn ze niet bereid mee te denken voor het zoeken naar oplossingen. Ook leggen ze informatie van hun eigen website naast zich neer. Of geven er een andere , weerlegbare, uitleg aan, welke hen beter uit komt. Kortom de klant wordt totaal niet serieus genomen.

  Sterke punten
  Blijven ondanks alles beleefd.

  Zwakke punten
  Klantonvriendelijk, niet empathisch, niet deskundig, komen afspraken niet na, tonen geen begrip.

  Even verder kijken

  Wanneer het niet hoeft, dan net met deze dochter van ABNAMRO in zee gaan. Zit er niet voor de klant.
  Stug, inflexibel en rekenen maar 1 kant op. Inmiddels twee van dergelijke ervaringen op hele normale service vragen omtrent nieuwe rente vast periode en vooruitbetalen rente. Ik schrik van de inhoud van veel van deze reviews.

  Sterke punten
  Niet bekend

  Zwakke punten
  Nutteloos om aan te dragen

  Florius AFRADER!

  het proces tot hypotheek aanvraag duurde enorm lang en voorwaarden en hypotheek bedrag wijzigde steeds in het proces. Onzede datum wens van ons was eind nov 2021 voorbij midden jan 2022. Waardoor onze bouw 2 keer is uitgesteld en wij stevige extra kosten hebben gemaakt. Daarna geen enkele tegemoedkoming of invloed op de tijdlijn van de bank.
  doen zeker hun best voor je maar invloed is beperkt.
  mijn Advies ga hier niet naar toe voor een (complexere) hypotheek.

  Sterke punten
  NIETS

  Zwakke punten
  Komen afspraken niet na, lastog ,ee te communiceren, wijzigen voorwaarden etc in het proces

  Bijzonder slecht

  Goed begin is normaal het halve werk maar zodra je geld moet ontvangen geven ze niet thuis service is bijzonder slecht

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Alles gewoon kut bedrijf

  Top

  Altijd heel blij mee. Nu gaan we oversluiten en de financiële voordelen liggen helaas elders.
  Jammer.

  Sterke punten
  Klantenservice

  Zwakke punten
  Niet altijd de goedkoopste

  Netjes geregeld

  Na het overlijden van mijn man gebeld door Florius. Ik had totaal geen idee hoe alles met hypotheken werkt.
  Alles werd mij prima uitgelegd, ik kreeg goede punten aangeleverd die ik met mijn adviseur kon bespreken. Werd vriendelijk te woord gestaan.
  Mijn hypotheek omzetten en rente herzien ging vlot binnen een dag.
  Ik heb een goede ervaring met Florius, kan het aanbevelen.

  Zwakke punten
  Geen

  Star, stug en arrogant en asociaal

  Doordat wij door omstandigheden per januari zonder inkomen te zitten heeft onze adviseur contact gezocht om hetgeen hij had bedacht te overleggen.
  "Stuur de casus maar in. Dan zullen wij daar op reageren" was het antwoord.
  De casus had als uitgangspunt dat ons inkomen per 1-1-2021 � 0,00 zou zijn en dat wij door het anders indelen van de hypotheekportefeuille zeker voor een jaar a anderhalf jaar gewoon onze lasten zouden kunnen betalen. De herindeling leverede ook nog eens een maandelijkse besparing op van � 300.
  De eerste acceptant vertelde er positief in te staan maar dat er nog een tweede beoordeling plaats moest vinden. Dit heeft twee weken geduurd.
  Na wekenlang getouwtrek, weer aanvullende documenten opleveren en niet nagekomen terugbelbeloftes kregen wij na 7 weken het verlossende telefoontje.
  "Wij kunnen u niet helpen want er is geen inkomen".
  Laat dit nu al vanaf het indienen van de casus bekend zijn. Dit was ook de aanleiding voor alles.
  Florius kiest er dus voor om ons met de hoge lasten te laten zitten en niet mee te willen in voorstellen ter verbetering die ook nog eens binnen alle regels (Wft) vallen,
  Nu kunnen moeten wij dus noodgewongen ons huis verkopen en een huurwoning zien te vinden. En die zijn er niet.
  Dankzij Florius zijn wij straks dus dakloos, met een vette BKR registratie achter de naam.

  Sterke punten
  Klanten frustreren, mensen de burn-out injagen en opzadelen met onoverkomelijke problemen.
  Het is gewoon asociaal en onbetrouwbaar schorem !!!

  Zwakke punten
  Niet nakomen van beloftes, niet mee willen denken, grote arrogantie en neerbuigendheid naar hun klanten.
  Wegblijven bij deze tent !!!

  Denk goed na, voor je met deze hypotheek verstrekker in zee gaat.

  Zeer slecht.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geen enkele flexibiliteit.

  Stugheid ten top

  Meerdere emails verzonden n.a.v. corona situatie, dat de aanvraag, niet verwerkt hoeft te worden. Telefonisch antwoord, want op mail wordt niet gereageerd. Dit kunnen we niet meer terugdraaien. Aanvraag van inkomsten ontvangen, weer gereageerd per mail. Ook telefonisch uitgelegd. Kan niet, u zet uzelf in moeilijke positie als er werkelijk iets nodig is. Huh ? Een correcte betaler die zichzelf in moeilijk positie brengt? en in Mei weer een brief over de ontbrekende stukken. De telefoon wederom genomen, krijgen jullie niet. Ik wil gewoon aflossen. Gaat niet mevrouw.
  18 juni wederom brief, we hebben geen stukken ontvangen, we gaan automatisch incasseren vanaf eind juli. Telefoon wederom gepakt (overigens de behandelaar op de brief vermeld is nooit bereikbaar) waar moet ik het geld storten ? In oktober krijgt u een brief hierover.
  Mails worden niet beantwoord, juiste contactpersoon nooit gesproken.
  Niet aan te raden om hypotheek af te sluiten. Communicatie beneden alle peil.

  Zwakke punten
  Slechte communicatie.

  Corona? We straffen onze hypotheekhouders!

  Zelfs in crisistijd weet je je hypotheekbetaling elke maand netjes te voldoen. Omdat dit echter niet exact op de geplande dag in de maand gebeurt (maar slechts enkele dagen later), word je 3 maanden geblokt op mijnflorius.nl.
  "U had een betalingsachterstand bij ons. Als de achterstand is voldaan, krijgt u na 3 maanden weer de mogelijkheid om voor uw rente te rentemiddelen". De mogelijkheid om te rentemiddelen (=verlaging maandbedrag =meer zekerheid voor Florius dat hypotheeknemer zijn maandelijkse lasten voldoet) wordt niet alleen geblokkeerd: je mag zelfs de details van je eigen lening niet meer inzien. Van enige empathie en flexibiliteit is geen sprake.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  - Niet meedenken
  - Niet flexibel

  Asociale opstelling in crisis tijd

  Wat een stel idioten daar! Blijf weg van Florius! Ik heb een hypotheek en mocht voor 5 jaar onder de leegstandswet verhuren tijdens tijdelijk verblijf in het buitenland. We waren onze terugkeer aan het voorbereiden maar door de Corona crisis kunnen we voorlopig niet terug. Van die idioten daar mag ik niet meer verhuren en kom met een leegstaande woning te zitten. In tijden van crisis zou een hypotheek verstrekker de klant moeten helpen en niet meer stress creëren. Nogmaals, blijf weg van deze aso club.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Schofterige instelling, geen flexibiliteit

  Nr 1 in onbetrouwbaar heid

  5 maanden bezig om mijn hypotheek te verhogen. 1500 euro aan kosten. En aan het einde uitslag over 10 jaar is mij pensioen te laag. Voor 17.000 verhoging hypotheek. Nr 1 in onbetrouwbaar heid

  Sterke punten
  Aan het lijntje houden

  Zwakke punten
  Alles

  Een woord: waardeloos

  Wat een waardeloze club mensen. Probleem met oversluiten; hautain, niet luisteren, schofterig te woord gestaan, verkeerde informatie verstrekken, niet terugbellen, slechte / geen communicatie gewoon liegen. Wat een schande deze club mensen.

  Sterke punten
  Dat ze op de een of andere manier mensen nog hypotheken af te sluiten/

  Zwakke punten
  Alles

  te triest

  florius maakt fout op fout, weigert te herstellen, is arrogant en blijft volharden in hun eigen fouten. klantenservice kunnen ze beter ontslaan (met name Bas D). verschuilen zich achter agv terwijl ze zelf hier juist mee de mist ingaan. geven geen antwoord. bellen niet terug kortom grootste baggerzooi die er bestaat

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  erg veel: communicatie, reflectievermogen, zelfinzicht, juridische kennis, klantvriendelijkheid, deskundigheid, zorgvuldigheid

  na aflossen hypotheek blijven ze incasseren van de aflossing

  heb tot 2 December een Florius hypotheek gehad. die ik op deze dag volledig afgelost heb. Nu heb ik de grootste moeite om mijn spaar inleg terug te krijgen en er word nog elke maand de aflossing van mijn rekening afgeschreven. Diverse keren contact met hun gehad maar kom gewoon niet verder. Klacht ingediend en als antwoord krijg ik te horen dat ze niet zien wat ze verkeerd doen en dat ze de klacht ongegrond vinden. Vandaag weer geld van mijn rekening afgeschreven voor de aflossing van de hypotheek welke ik al sinds December niet meer heb. Klagen en bellen heeft geen zin want je krijgt niemand te spreken van het management.

  buiten het feit dat het een chaos daarzo is zijn het ook nog een stelletje leugenaars.

  Zwakke punten
  service
  afspraken nakomen

  Verwarrende hypotheek verstrekker

  Op de website kan je zien hoeveel hypotheek je kan krijgen op basis van inkomen. vervolgens in december 2019 florius benaderd voor een eerste gesprek. daarin kwam naar voren dat ik heb daadwerkelijk kon lenen. Nu in Januari wil ik spijkers met koppen slaan. Kan het in ene niet. Volgens de website wel. Nog maar eens gebeld. Het zou door andere omstandigheden kunnen komen. Ik vraag welke dan? Daar krijg ik dan geen antwoord op. Er is niets veranderd.
  Ik heb ook helpdesk medewerkers aan de lijn gehad maar die weten werkelijk niets en verwijzen door naar een adviseur.
  Mijn huidige Hypotheek loopt ook bij Florius. Helaas niet vrijwillig. Eerst was het ASR. de hypotheek werd doorverkocht aan de Directbank en die verkocht het weer aan Florius.

  Ik raad iedereen aan niet bij Florius een hypotheek te nemen. Zeer ongeorganiseerde Club.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Professionaliteit, klant meer of minder maakt niet uit, meedenken met de klant, Geen motivatie geven. De organisatie is zeer slecht. Communicatie is slecht.

  schofterige behandeling

  Ongelofelijk, zojuist zeer schofterig aan de telefoon te woord gestaan door een medewerker van Florius. Ik had een maand geleden gevraagd om een hypotheekvoorstel met een rentevastperiode van 20 jaar. Deze was helaas onduidelijk. Het maandbedrag was niet gespecificeerd en er werd het woord premie gebruikt waar inleg hoort te staan. Ik verzocht om een nieuw voorstel waarbij ze dezelfde aanpak hanteren als bij het voorstel voor 10 jaar is gedaan (dit was een keurig uitgewerkt voorstel). Hierover werd lacherig gedaan en gezegd dat dit waarschijnlijk hetzelfde voorstel zou worden als ik al had gekregen (waarover ik dus ontevreden was). Wat een ballentent! Overstappen is niet handig voor mij nu heeft mijn hypotheekadviseur me laten weten, maar ik zou niemand Florius aanbevelen, tenzij ze deze persoon onmiddellijk ontslaan en hun dienstverlening aanpassen naar het het niveau waarop het hoort.

  Nooit meer, zo snel mogelijk weg

  Hier volgt een woordelijk chat met Florius:

  U spreekt met Michel, wat kan ik voor u doen?

  Ik heb een afgeloste hypotheek. Nu wil ik weer € bedrag,- op annuïteitsbasis lenen zonder notariskosten. Kan dit

  Ik zoek uw gegevens erbij. Wat is uw geboortedatum, postcode en huisnummer?

  Plaats en geboortedatum (privé)

  Dank u wel. Ik ga het voor u nakijken. Een moment geduld alstublieft.

  Beankt voor het wachten. Is uw lening geroyeerd en uit het kadaster geschreven?

  Nee

  Dan zou het kunnen dat dit inderdaad niet hoeft. Dit kunt u met uw adviseur bespreken.

  Telefonisch contact met Florius was echter dat er weer een nieuwe hypotheek geregeld moest worden plus alle extra's. Informatie op internet leert anders. Wat moet ik geloven.

  U kunt het beste contact opnemen met de adviseur. Die kan voor u precies nagaan wat de situatie is en hier een berekening voor maken en u vertellen wat er nodig is. het eerste gesprek met de adviseur is ook altijd kostenloos.

  Maar Michel: na dat gesprek gaat de adviseur weer een offerte opmaken, dan kan ik natuurlijk weer die hypotheek krijgen want er zijn geen bezwaren en dan moet ik toch weer de advieskosten gaan betalen terwijl het alleen een administratieve verhoging met voldoende garanties betreft.

  Als het om een administratieve verhoging gaat moet er alsnog kosten hiervoor worden betaald omdat de verhoging ook door een hypotheek adviseur wordt aangevraagd.

  Dat zijn dus altijd rond de € 1000,- tot € 2.500 extra kosten voor een administratieve handeling die eigenlijk alleen weer voordelig voor de bank is, want er gaat weer rente betaald worden.

  Ik begrijp wat u zegt. Wij kunnen alleen geen hypotheek afsluiten zonder dat dit via een hypotheekadviseur gaat.

  Onze adviseur zei ooit dat als wij de hypotheek lieten staan, die als we meer geld nodig hadden gewoon weer tot het in de acte genoemde bedrag verhoogd kon worden. Nu is dit niet nodig, maar zo ik begrijp moet er weer een nieuwe hypotheek met alle bijkomende kosten komen.

  Ook als het alleen om een verhoging gaat moet dit doormiddel van een adviseur plaatsvinden.

  Wat zijn de kosten van een adviseur?

  Dat verschilt per adviseur via florius.nl/hypotheekadviseur kunt u er één vinden bij u in de buurt.

  Michel, eigenlijk ben ik met jouw standaardantwoorden niks wijzer geworden. Ben jij een robot?

  Ik kan u verzekeren dat ik echt een mens ben.

  Dan kan ik jouw werk ook doen. Alleen verwijzen naar de hypotheekadviseur. Waar kan ik solliciteren?

  Kan ik u verder nog helpen? Ik heb u aangegeven dat ik op dit moment niets kan betekenen voor u, aangezien de hypotheek al is afgelost. U moet dus langs een adviseur.

  Ik ga de chat sluiten en wens u een fijne dag toe.

  Sterke punten
  Totaal géén!!!!

  Zwakke punten
  Teveel om op te noemen!
  Adviseurs die maar wat zeggen
  Aanwijsbare foutieve info
  Totaal geen antwoorden op je vragen
  Traag en langzaam

  Super tevreden over Florius

  Hypotheek overgesloten bij florius,goed rente percentage, alles vlot gegaan, nu verbouwen uit depot, na indienen vd bonnen soms dezelfde dag nog geld op de rekening!

  Sterke punten
  Vlotte afhandeling

  Zwakke punten
  Geen

  Slecht bedrijf

  Niemand kan je bij vragen te woord staan. Je hoort alleen maar dat zij het niet weten. Het is echt schandalig.

  Sterke punten
  Veel geschreeuw en weinig wol.

  Zwakke punten
  Deskundigheid en communicatie.

  Waardeloze organisatie

  Florius is wel snel genoeg met het sturen van de advies/bemiddelings kosten maar alles normaal afwerken kunnen ze niet.
  Mei 2018 vanwege de scheiding mijn ex uit moeten schrijven wat heeft geduurd tot Dec2018 nadat ik ontelbare keren iedere keer nieuwe stukken aan moest leveren omdat de aangeleverde stukken niet up to date waren terwijl ze zelf alles laten liggen, nadat het eindelijk geregeld was een verhoging aangevraagd en hoor al sinds eind Feb 2019 volgende week is alles geregeld en wederom iedere paar weken hebben ze weer andere stukken nodig en nu medio Mei 2019 is er nog steeds niks geregeld en een klacht indienen heeft ook geen nut want dan word je simpel weggewuifd als je aankomt met alle extra kosten die je boekhouder heeft moeten maken door de laksheid van de mensen in de organisatie.
  helaas heb ik advieskosten van ruim 1350 euro moeten betalen maar mijn advies, ga NOOIT in zee met Florius, loze beloftes die ze niet waar kunnen maken en leugen na leugen word er verteld tegen de klant

  Sterke punten
  Loze beloftes naar de klant toe

  Zwakke punten
  Waardeloze organisatie die intern elkaar de hand boven het hoofd houden.

  SLECHT

  Hebben gebeld naar mijn boekhouder met de mededeling of ik wel te vertrouwen was en of de cijfers wel kloppen. Voel me zeer beledigd en zal ook een melding maken bij het bureau van discriminatie. Alle cijfers zagen er goed uit meer dan dat er nodig was ingeleverd waardoor ik het passeerdatum ben overschreden en een boete heb gekregen via de makelaar. Ook hebben ze mij geen hypotheek gegeven terwijl alles goed uitzag en meer kon lenen dan dat ik wou.

  Sterke punten
  Geen.

  Zwakke punten
  Alles.

  Snel overslaan

  Maak van deze hypotheekverstrekker geen gebruik. Ze zijn onbetrouwbaar, klant onvriendelijk, komen afspraken niet na, hun internetpagina werkt voor geen meter.
  Formulieren in mijn florius zijn niet te downloaden ( dit is al 7 dagen het geval). De ICT afdeling werkt er aan"zegt de medewerker. Gelukkig zijn deze mensen niet verantwoordelijk voor de veiligheid van de nederlandse staatsburgers, anders waren we al lang van de kaart geveegd.

  Sterke punten
  Liegen en bedriegen.

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar, klant onvriendelijk , komen afspraken niet na. Internetpagina voor de klant werkt totaal niet, waardoor je je post niet kunt inzien.

  Negeert klanten

  Slechte service. Reageren niet op vragen van klanten. Waardeloos bedrijf. Wil alleen maar incasseren.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Klant is onbelangrijk nadat contact is afgesloten.

  Bezint eer ge begint

  Beste mede reviewers,

  In het verleden heb ik reeds een hypotheek afgesloten voor mijn eerste huis bij Florius en aangezien ik inmiddels mijn 2de huis in November 2017 heb aangeschaft dacht ik, we gaan de hypotheek hiervoor weer afsluiten bij Florius vanwege het vertrouwde gevoel wat ik hier (toen) bij had.

  Ondanks de meerdere aanloop problemen die ik had voor het überhaubt mogen ontvangen van het rente aanbod (dan was het ivm taxatie rapport, dan weer ivm het bouwdepot vervolgens was het ivm niet overeenkomen van de datum van mijn in dienst treding tov mijn werkgeversverklaring en loonstrookje - oke hand in eigen boezem in dit geval), of dan was het wel weer anders, maar uiteindelijk toch gelukt na 2 maanden toch het de rente offerte ontvangen en getekend en hypotheek kunnen afsluiten. Overigens ging het bij mijn eerste hypotheek aanzienlijk sneller, was binnen 1 maand aangevraagd en afgerond!

  In mijn 2de hypotheek had ik een meer waarde ingecalculeerd mbt eventuele toekomstige verbeteringen aan het huis, dacht hieraan goed te doen omdat het in mijn ogen dan snel zou gaan op het moment dat ik inderdaad aanspraak zou willen maken op deze gelden indien ik dus verbeteringen zou willen aanbrengen aan mijn huis.

  Dat laatste was dus een behoorlijke misvatting van mijn kant!

  Feit is dat ik nu de kans geboden krijg om een stuk grond achter mijn huis aan te kunnen schaffen zodat ik deze als tuin zou kunnen samenvoegen en dus zodoende waarde stijging van mijn huis.

  Ik ben inmiddels 3 maanden bezig om een hypotheek op te kunnen krijgen voor een stuk grond van nog geen 50m2 bij onze vrienden van Florius.

  Let wel, dit is dus langer dan het traject voor hypotheek aanvragen voor een huis!

  Tot op heden heb ik dus nog steeds geen rente offerte mogen ontvangen om te kunnen tekenen en hierdoor de hypotheek definitief aan te kunnen vragen.

  Florius brengt het mooi allemaal, maar in de praktijk, laten ze steeds meer steken vallen.

  Zou ik Florius aanraden bij vrienden of bekenden......wat denk je zelf!?

  Absoluut niet doen dus!

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  zie review


Bezoek Florius

Schrijf een review