Florius is gespecialiseerd in hypotheken en woongerelateerde verzekeringen. Florius, voorheen bekend als Bouwfonds, is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep, onderdeel van ABN AMRO. Goedkoop verhuizen Utrecht

Florius Reviews

  • Ongelofelijk, zojuist zeer schofterig aan de telefoon te woord gestaan door een medewerker van Florius. Ik had een maand geleden gevraagd om een hypotheekvoorstel met een rentevastperiode van 20 jaar. Deze was helaas onduidelijk. Het maandbedrag was niet gespecificeerd en er werd het woord premie gebruikt waar inleg hoort te staan. Ik verzocht om een nieuw voorstel waarbij ze dezelfde aanpak hanteren als bij het voorstel voor 10 jaar is gedaan (dit was een keurig uitgewerkt voorstel). Hierover werd lacherig gedaan en gezegd dat dit waarschijnlijk hetzelfde voorstel zou worden als ik al had gekregen (waarover ik dus ontevreden was). Wat een ballentent! Overstappen is niet handig voor mij nu heeft mijn hypotheekadviseur me laten weten, maar ik zou niemand Florius aanbevelen, tenzij ze deze persoon onmiddellijk ontslaan en hun dienstverlening aanpassen naar het het niveau waarop het hoort.

    Door Yvonne op 4 september 2019 Reageer
  • Hier volgt een woordelijk chat met Florius:

    U spreekt met Michel, wat kan ik voor u doen?

    Ik heb een afgeloste hypotheek. Nu wil ik weer € bedrag,- op annuïteitsbasis lenen zonder notariskosten. Kan dit

    Ik zoek uw gegevens erbij. Wat is uw geboortedatum, postcode en huisnummer?

    Plaats en geboortedatum (privé)

    Dank u wel. Ik ga het voor u nakijken. Een moment geduld alstublieft.

    Beankt voor het wachten. Is uw lening geroyeerd en uit het kadaster geschreven?

    Nee

    Dan zou het kunnen dat dit inderdaad niet hoeft. Dit kunt u met uw adviseur bespreken.

    Telefonisch contact met Florius was echter dat er weer een nieuwe hypotheek geregeld moest worden plus alle extra's. Informatie op internet leert anders. Wat moet ik geloven.

    U kunt het beste contact opnemen met de adviseur. Die kan voor u precies nagaan wat de situatie is en hier een berekening voor maken en u vertellen wat er nodig is. het eerste gesprek met de adviseur is ook altijd kostenloos.

    Maar Michel: na dat gesprek gaat de adviseur weer een offerte opmaken, dan kan ik natuurlijk weer die hypotheek krijgen want er zijn geen bezwaren en dan moet ik toch weer de advieskosten gaan betalen terwijl het alleen een administratieve verhoging met voldoende garanties betreft.

    Als het om een administratieve verhoging gaat moet er alsnog kosten hiervoor worden betaald omdat de verhoging ook door een hypotheek adviseur wordt aangevraagd.

    Dat zijn dus altijd rond de € 1000,- tot € 2.500 extra kosten voor een administratieve handeling die eigenlijk alleen weer voordelig voor de bank is, want er gaat weer rente betaald worden.

    Ik begrijp wat u zegt. Wij kunnen alleen geen hypotheek afsluiten zonder dat dit via een hypotheekadviseur gaat.

    Onze adviseur zei ooit dat als wij de hypotheek lieten staan, die als we meer geld nodig hadden gewoon weer tot het in de acte genoemde bedrag verhoogd kon worden. Nu is dit niet nodig, maar zo ik begrijp moet er weer een nieuwe hypotheek met alle bijkomende kosten komen.

    Ook als het alleen om een verhoging gaat moet dit doormiddel van een adviseur plaatsvinden.

    Wat zijn de kosten van een adviseur?

    Dat verschilt per adviseur via florius.nl/hypotheekadviseur kunt u er één vinden bij u in de buurt.

    Michel, eigenlijk ben ik met jouw standaardantwoorden niks wijzer geworden. Ben jij een robot?

    Ik kan u verzekeren dat ik echt een mens ben.

    Dan kan ik jouw werk ook doen. Alleen verwijzen naar de hypotheekadviseur. Waar kan ik solliciteren?

    Kan ik u verder nog helpen? Ik heb u aangegeven dat ik op dit moment niets kan betekenen voor u, aangezien de hypotheek al is afgelost. U moet dus langs een adviseur.

    Ik ga de chat sluiten en wens u een fijne dag toe.

    Sterke punten
    Totaal gn!!!!

    Zwakke punten
    Teveel om op te noemen!
    Adviseurs die maar wat zeggen
    Aanwijsbare foutieve info
    Totaal geen antwoorden op je vragen
    Traag en langzaam

    Door Nico de Boer op 27 augustus 2019 Reageer
  • Hypotheek overgesloten bij florius,goed rente percentage, alles vlot gegaan, nu verbouwen uit depot, na indienen vd bonnen soms dezelfde dag nog geld op de rekening!

    Sterke punten
    Vlotte afhandeling

    Zwakke punten
    Geen

    Door Ron Gans op 12 augustus 2019 Reageer
  • Niemand kan je bij vragen te woord staan. Je hoort alleen maar dat zij het niet weten. Het is echt schandalig.

    Sterke punten
    Veel geschreeuw en weinig wol.

    Zwakke punten
    Deskundigheid en communicatie.

    Door Henk de Vrie op 4 juli 2019 Reageer
  • Florius is wel snel genoeg met het sturen van de advies/bemiddelings kosten maar alles normaal afwerken kunnen ze niet.
    Mei 2018 vanwege de scheiding mijn ex uit moeten schrijven wat heeft geduurd tot Dec2018 nadat ik ontelbare keren iedere keer nieuwe stukken aan moest leveren omdat de aangeleverde stukken niet up to date waren terwijl ze zelf alles laten liggen, nadat het eindelijk geregeld was een verhoging aangevraagd en hoor al sinds eind Feb 2019 volgende week is alles geregeld en wederom iedere paar weken hebben ze weer andere stukken nodig en nu medio Mei 2019 is er nog steeds niks geregeld en een klacht indienen heeft ook geen nut want dan word je simpel weggewuifd als je aankomt met alle extra kosten die je boekhouder heeft moeten maken door de laksheid van de mensen in de organisatie.
    helaas heb ik advieskosten van ruim 1350 euro moeten betalen maar mijn advies, ga NOOIT in zee met Florius, loze beloftes die ze niet waar kunnen maken en leugen na leugen word er verteld tegen de klant

    Sterke punten
    Loze beloftes naar de klant toe

    Zwakke punten
    Waardeloze organisatie die intern elkaar de hand boven het hoofd houden.

    Door P Snijders op 16 mei 2019 Reageer (1 reactie)
  • Hebben gebeld naar mijn boekhouder met de mededeling of ik wel te vertrouwen was en of de cijfers wel kloppen. Voel me zeer beledigd en zal ook een melding maken bij het bureau van discriminatie. Alle cijfers zagen er goed uit meer dan dat er nodig was ingeleverd waardoor ik het passeerdatum ben overschreden en een boete heb gekregen via de makelaar. Ook hebben ze mij geen hypotheek gegeven terwijl alles goed uitzag en meer kon lenen dan dat ik wou.

    Sterke punten
    Geen.

    Zwakke punten
    Alles.

    Door Guney Tanbur op 2 april 2019 Reageer
  • Maak van deze hypotheekverstrekker geen gebruik. Ze zijn onbetrouwbaar, klant onvriendelijk, komen afspraken niet na, hun internetpagina werkt voor geen meter.
    Formulieren in mijn florius zijn niet te downloaden ( dit is al 7 dagen het geval). De ICT afdeling werkt er aan"zegt de medewerker. Gelukkig zijn deze mensen niet verantwoordelijk voor de veiligheid van de nederlandse staatsburgers, anders waren we al lang van de kaart geveegd.

    Sterke punten
    Liegen en bedriegen.

    Zwakke punten
    Onbetrouwbaar, klant onvriendelijk , komen afspraken niet na. Internetpagina voor de klant werkt totaal niet, waardoor je je post niet kunt inzien.

    Door Bart op 26 maart 2019 Reageer
  • Slechte service. Reageren niet op vragen van klanten. Waardeloos bedrijf. Wil alleen maar incasseren.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Klant is onbelangrijk nadat contact is afgesloten.

    Door A.Bogers op 4 november 2018 Reageer
  • Beste mede reviewers,

    In het verleden heb ik reeds een hypotheek afgesloten voor mijn eerste huis bij Florius en aangezien ik inmiddels mijn 2de huis in November 2017 heb aangeschaft dacht ik, we gaan de hypotheek hiervoor weer afsluiten bij Florius vanwege het vertrouwde gevoel wat ik hier (toen) bij had.

    Ondanks de meerdere aanloop problemen die ik had voor het überhaubt mogen ontvangen van het rente aanbod (dan was het ivm taxatie rapport, dan weer ivm het bouwdepot vervolgens was het ivm niet overeenkomen van de datum van mijn in dienst treding tov mijn werkgeversverklaring en loonstrookje - oke hand in eigen boezem in dit geval), of dan was het wel weer anders, maar uiteindelijk toch gelukt na 2 maanden toch het de rente offerte ontvangen en getekend en hypotheek kunnen afsluiten. Overigens ging het bij mijn eerste hypotheek aanzienlijk sneller, was binnen 1 maand aangevraagd en afgerond!

    In mijn 2de hypotheek had ik een meer waarde ingecalculeerd mbt eventuele toekomstige verbeteringen aan het huis, dacht hieraan goed te doen omdat het in mijn ogen dan snel zou gaan op het moment dat ik inderdaad aanspraak zou willen maken op deze gelden indien ik dus verbeteringen zou willen aanbrengen aan mijn huis.

    Dat laatste was dus een behoorlijke misvatting van mijn kant!

    Feit is dat ik nu de kans geboden krijg om een stuk grond achter mijn huis aan te kunnen schaffen zodat ik deze als tuin zou kunnen samenvoegen en dus zodoende waarde stijging van mijn huis.

    Ik ben inmiddels 3 maanden bezig om een hypotheek op te kunnen krijgen voor een stuk grond van nog geen 50m2 bij onze vrienden van Florius.

    Let wel, dit is dus langer dan het traject voor hypotheek aanvragen voor een huis!

    Tot op heden heb ik dus nog steeds geen rente offerte mogen ontvangen om te kunnen tekenen en hierdoor de hypotheek definitief aan te kunnen vragen.

    Florius brengt het mooi allemaal, maar in de praktijk, laten ze steeds meer steken vallen.

    Zou ik Florius aanraden bij vrienden of bekenden......wat denk je zelf!?

    Absoluut niet doen dus!









    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    zie review

    Door D. de Geus op 12 april 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • al tijden en achterstand dankzij de crissis. totaal geen hulp van florius ontvangen over hoe en wat om het op te lossen.
    zelf met een oplossing gekomen de ze werd moeilijk geaccepteerd. en nu continu wijzen op de achterstand en dat deze ingelopen moet worden terwijl we duidelijk een afspraak na gekomen zijn. blijven ze vervelende brieven en vragen stellen over inkomsten aflossings datums en zo verder.

    Sterke punten
    aggresief blijven

    Zwakke punten
    totaal geen klantvriendelijkheid

    Door huub op 3 maart 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben automatisch overgestapt van Direkt bank naar Florius.
    Ik ben inmiddels 5 maanden bezig met het afhandelen van een extra aflossing. Ik oververdrijf niet: minstens 15 telefoontjes, 17 emails en een hoop ergernis. Al 3 excuusmails en een bloemetje gekregen maar nog steeds geen stap verder.
    Het zijn een stelletje amateurs die koning zijn in het zeggen van ''sorry''. Maar nog steeds geen stap verder!
    Advies: niet in zee gaan met deze organisatie!

    Sterke punten
    Sorry zeggen.

    Zwakke punten
    Communicatie, afspraken nakomen.

    Door Roel Mertens op 3 februari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Wij hebben onze hypotheek overgesloten naar Florius, omdat die volgens onze onafhankelijke adviseur op dat moment de goedkoopste rente tarieven en de beste voorwaarden had.
    Dit was inderdaad zo. Het overstappen ging snel en probleemloos. Er werd in eenvoudige taal met overzichtelijke brieven snel en duidelijk gecommuniceerd door Florius.
    Ook aanpassingen achteraf gingen moeiteloos en snel.
    Alle lof voor Florius.

    Sterke punten
    Snel, goedkoop, betrouwbaar.

    Zwakke punten
    Geen.

    Door Ton Stupers op 29 december 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Florius laat premie betalen over een levensverzekering die al is opgezegd omdat hypotheekdeel geheel is afgelost. Weigert echter te veel betaalde premie terug te betalen terwijl ze wel erkennen dat het probleem bij hun interne communicatie zat. Maar ze zeggen vervolgens dat het hun fout is. GA NIET MET HEN IN ZEE

    Sterke punten
    GEEN

    Zwakke punten
    Interne communicatie
    niet toe willen geven dat zij ook wel eens fouten maken
    niet klantgericht
    uitbuiten machtspositie

    Door jwo op 9 september 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Na 20 jaar wil ik mijn spaarhypotheek aflossen, deels met opgebouwde spaarbedrag. Blijkt niet mogelijk, eerst volledig aflossen en dan pas spaarpremie ontvangen.
    Moet je dus eerst een hypotheek afsluiten om af te lossen.
    Gekker kan toch niet.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Ambtelijke organisatie, slechte communicatie.

    Door R. Rijvordt op 11 mei 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Onze hypotheek is overgenomen Door florius nu wilden wij echter de renteperiode veranderen ivm lage rente telefoniste duidelijk uitgelegd wat we moesten doen aanmelden voor rentemail dus gedaan bij de eerste stijging geen mail gelijk contact opgenomen hebben hun ons aangemeld voor de mail
    Bij de tweede stijging weer geen mail iedere dag erheen bellen krijgen steeds te horen u wordt terug gebeld nou niet dus en oplossing is er nog steeds niet ze hebben het afgehandeld met sorry kunnen niks voor u doen erg slecht en erg klantonvriendelijk

    Sterke punten
    Niets

    Zwakke punten
    Klantonvriendelijk bellen niet terug laten je veel te lang wachten en komen niet met oplossingen

    Door linda kerste op 8 januari 2017 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Voor het weekend (9dec) heb ik alle benodigde stukken stukken -volgens ‘aanleveren stukken’- aangeleverd via mijn adviseur. Bijna alle documenten zijn vandaag (maandag) goedgekeurd en twee zijn nog niet afgevinkt. Ik ben benieuwd wat morgen brengt…
    Tot nu toe ben ik positief! De site en app werken fantastisch. Ik zal het vervolg posten. Hartelijke groet!

    Sterke punten
    -Handige site en app
    -inzichtelijk

    Door Berghuijs op 12 december 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Sinds 31.12.2015 proberen wij als adviseur een aanstelling bij Florius te verkrijgen men heeft steeds nadere vragen en het geheel is zo langzamerhand zeer frusterend geworden, notabene verlangd men dat wij onze dvd aan hun wensen aanpassen, vandaag afscheid van deze organisatie genomen indien de aanstelling als adviseur al moeilijk loopt dan voorspeld dit niets goed over de hypotheek dossier, wij hebben een heel slecht gevoel aan Florius over gehouden en adviseren u geen zaken te doen met deze partij, super en dan ook super slecht

    Sterke punten
    geen enkele

    Zwakke punten
    houd ons aan het lijntje
    zeer onduidelijk en onbetrouwbaar

    Door maarten op 10 februari 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik probeer nu al 6 maanden om mijn hypotheekrente naar beneden te krijgen. Elke keer is er wel wat.. dan is de offerte niet goed, dan is er een renteverandering, dan moet er weer een nieuwe offerte komen, duurt 6 weken voordat je überhaupt een offerte krijgt, die is dan WEER niet goed etc. etc... om niet goed van te worden. Jammer dat dit geen geldige reden is om over te stappen op een andere hypotheekverstrekker.

    Sterke punten
    -

    Zwakke punten
    Duurt allemaal retelang... en fout op fout op fout.

    Door Ingrid op 29 oktober 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Onaardige en arrogante medewerkers die onderling verschillende criteria hanteren waardoor A akkoord is en B met aanvullende eisen komt. Een lang slepend en frustrerend verhaal. Volgens hypotheekadviseur typerend voor deze verstrekker. Je krijgt het gevoel dat je dankbaar mag zijn als ze je een hypotheek willen geven. Terwijl ze toch echt dik aan ons verdienen.

    Sterke punten
    Duidelijke taal in de offerte

    Zwakke punten
    Traag, afspraken niet nagekomen, medewerkers zeggen verschillende dingen, bellen niet terug en beantwoorden mails niet

    Door Leo op 21 december 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Florius

Schrijf je eigen review over Florius



VergelijkHypotheekverstrekkers

Op VergelijkHypotheekverstrekkers.nl lees je reviews over alle Hypotheekverstrekkers van Nederland.
Dit geeft jou in één oogopslag een overzicht van meningen, ervaringen en eventuele klachten.
Deel jouw hypotheek ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!

Hypotheekverstrekkers