BLG Wonen helpt u bij het vervullen van uw woonwensen. Dat doen we door naast hypotheken diensten en producten aan te bieden die wonen voor u zorgeloos maken. Met onze spaarrekeningen en hypotheken kunt u uw woondoelen realiseren én heeft u altijd wat extra geld achter de hand voor noodsituaties.

BLG Reviews

  BLG waardeloos

  Een woord Traag,klantonvriendelijk,
  Bij de Hypotheker die goede ervaringen had met BLG werkelijk.alles wat men vroeg om een beoordeling te kunnen doen na ruim 7 weken te horen gekregen U past niet binnen onze acceptatie regels
  Daar heeft men dus ruim 7 weken voor nodig!
  Eerst bericht uw aanvraag is van de " band" gerold ??
  Na weer ruim 2 weken wachten bericht via de Hypotheker die ook vond dat ze niet zo met klanten om konden gaan Computer storing
  Volgende dag bericht ,nog steeds Computer Storing terwijl omdat ik vroeg ten einde raad naar het telnr van BLG iemand aan de lijn kreeg van klachtbehandeling ,ja nu weet ik wie u bent ,dus er was toch Computerstoring??
  En nu vandaag krijgen we te horen u past niet binnen onze aceptatieregels ,Nou BLG een woord Waardeloos en Nooit meer!
  Dag huis ,Dag Droom. Omdat er daar medewerkers schijnbaar maar halve dagen werken en de rest slapend doorbrengen
  Heb mog nooit zo een waardeloze hypotheek verstrekker meegemaakt en beveel het ook Niemand aan!

  Sterke punten
  Klantonvriendelijk ,Traag

  Zwakke punten
  Traag ,klantonvriendelijk ten top

  Het lijkt allemaal fantastisch

  Fantastisch om een hypotheek bij BLG onder te brengen .... (los van eigenaardige acceptatievragen), prachtige reviews over hoe snel en geweldig alles geregeld werd, echter wanneer er iets gewijzigd moet worden aan een lopende hypotheek ......... bureaucratie ten top, los van enige realiteitszin, halsstarrig, niet klantvriendelijk en klanten op onnodige en veel kosten jagen. Met 37 jaar ervaring kan ik alleen maar zeggen .....niet doen ,er zijn veel betere aanbieders in de markt!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Bureaucratisch, halsstarrig, eigen regeltjes verzinnen, niet klantvriendelijk.

  Niet betrouwbaar

  We zijn een traject aan gegaan voor een financiering van hypotheek. Helaas zijn we bij BLG enorm aan de lijn gehouden. Veel documenten moeten aanreiken. Veel in de financiële problemen gekomen omdat het eindeloos duurt!! Zeker GEEN aanrader. Heel slechte ervaring.

  onduidelijk beoordelingsproces

  Wij zijn 2 jaar klant bij BLG wonen. Wij krijgen maandelijks mail over: geld opnemen voor verduurzaming en/of verbouwen middels een bouwdepot of een heropname. Bij het afsluiten van de hypotheek hebben wij minder dan 80% gefinancierd en in de afgelopen 2 jaar netjes afgelost. De beoogde heropname valt ruim onder de 100% van de woningwaarde die bekend is bij BLG wonen.

  We nemen contact op met BLG of het mogelijk is een heropname en/of bouwdepot.
  Nadat de klantenservice alles gecontroleerd heeft kunnen wij ruimschoots het beoogde bedrag lenen. Ze verwijst ons naar onze externe adviseur.

  Bij onze externe adviseur moeten we advieskosten betalen, een nieuw taxatierapport en alle documenten opnieuw aanleveren. Dit verbaasd ons: de woningwaarde is de afgelopen 2 jaar alleen maar gestegen. We willen alleen maar een heropnamen van huidig afgeloste deel. We blijven onder de reeds bekende woning waarde en blijven in het zelfde risicotabel.

  Na contact met de externe adviseur, die exact het zelfde vertelt als in het telefoongesprek met BLG wonen klantenservice, alleen betaal je daar nu �2000,- voor, we kunnen een heropnamen doen.
  BLG wonen stuurt een lijst met documenten die ze willen hebben met een instructie, bijv, geen bsn en het ID document inscannen via de app van Rijksoverheid.
  Alle documenten zijn binnen de gestelde tijd aangeleverd en beoordeeld door de externe adviseur. We krijgen steeds na 4 dagen een document retour van BLG woenen dat iets niet in orde is. Ook al heb je het ID ingescand via de Rijsoverheid app, BLG wonen heeft een opmerking en dan dient het opnieuw aangeleverd te worden. Dit heeft nu al 5 keer plaats gevonden met steeds een ander document. Nog steeds geen akkoord op de aangeleverde documenten.
  Bijvoorbeeld onze ID documenten zijn nog steeds hetzelfde en nog steeds geldig. Via de de Rijsoverheid app worden ze niet geaccepteerd omdat het volgens de beoordelaar van BLG wonen niet leesbaar zijn, er staat een watermerk in conform de voorgeschreven app en het bsn nummer wordt afgeschermd. Daarbij heeft BLG wonen hetzelfde document volledig in bezit zonder enige afscherming of watermerk omdat dit 2 jaar gelden niet aan de orde was. Ga zo maar door.

  Als dit zo langer door blijft gaan vervalt straks ook de geldigheid van onze werkgeverklaring en taxatie.

  Sterke punten
  Klantenservice is zeer vriendelijk en staan je netjes te woord.

  Zwakke punten
  BLG wonen maakt alleen gebruik van (dure)externe adviseurs. Ondanks het nauw volgen van de instructie hoe BLG Wonen de documenten aangeleverd willen hebben blijven er opmerkingen komen. Ook hebben zij het volledige document in bezit en eerder goedgekeurd. Veel kosten voor een relatief kleine aanpassing aan de hypotheek. Iets wat we zeker zullen meenemen in de overweging bij een nieuwe hypotheek, Bij ons is de kans dat 30jaar iets het zelfde blijft zeer klein. De kosten voor aanpassen bij BLG zijn niet in verhouding met wat het oplevert. Los van de irritatie die het meebrengt om alle documenten op hun manier aan te leveren.

  Geen gezondverstand!

  Het is verschrikkelijk om bij kleine aanpassing of (kleine) heropname dit voor een normaal tarief te regelen.
  In ons geval ben je gewoon 15% direct kwijt los van de rente over het bedrag wat je gaat betalen.
  Kortom BLG Wonen is heel stug en gezondverstand is er gewoon niet. Alleen veel te dure adviseurs die gewoon niet nodig zijn!!

  Zwakke punten
  Bij elke kleine aanpassing ben je duizenden euros aan adviseurkosten kwijt!

  help

  Verschrikkelijk. Het heeft eerst bijna 1 jaar geduurd voordat alles rond was. Er werden ongelofelijk domme opmerkingen gevraagd en de behandeling duurde zo lang dat ik de documenten opnieuw kon aanvragen. In september wordt gevraagd voor een resultatenrekening. Uit een export van mijn online omgeving wordt automatisch per jaar de export gemaakt. Wanneer die export dus in september is gemaakt geld dit t/m september. Nee er moest een nieuwe export gemaakt worden niet van het hele jaar maar t/m september.... Oja en alle informatie moest opnieuw worden aangeleverd want we waren 6 weken verder. BahBahBah!

  Doordat ze niet vooraf bekeken of het voldeed aan hun eisen kon ik tot 4 keer toe alles zoals werkgeversverklaringen opnieuw aanvragen. Nu is eindelijk alles rond... krijgen ze het bouwdepot niet in de online omgeving en kan ik hierdoor niets declareren. Manmanman wat een amateurs!

  Sterke punten
  nog niet gezien

  Zwakke punten
  behandeltermijn, überhaupt het werk, beoordeling

  Huis verkocht belegging polis geld terug krijgen!!!

  Wat een bende op tijd doorgeven medio begin september resterende bedrag nog niet terug. Onze notaris heeft meerdere malen moeten bellen dag voor de verkoop pas op rekening?!!! En nu nog de rest!?
  Ik raad dit bedrijf af voor hypotheken!!! Altijd trouw betaald.... ben blij dat onze huidige hypotheek niet bij deze maatschappij meer loopt... wachten op resteerde geld het maakt deze maatschappij niet uit... ligt op de grootte stapel mijn geld !!!??? Nooit meer de volksbankgroep!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  zeer ontevreden

  Beste,\\r\\n\\r\\nHelaas een erg slechte ervaring met BLG Wonen. Uiteraard heb ik netjes alle benodigde papierwerk aangeleverd, alleen kwam na elk aangeleverde document weer een nieuw verzoek om wat aan te leveren. Dit proces liet, ondanks het pleiten van de hypotheekadviseur, maanden op zich wachten. Ik heb nog steeds geen idee waarom. Doordat het lang duurde verliep de taxatie (a 500,-) en kreeg ik uiteindelijk een boete van ruim 500,- van BLG omdat het zo lang geduurd heeft. Op het moment kon ik niks anders dan tekenen, omdat ik geen zin had opnieuw een heel proces door te gaan.\\r\\nDoor deze gang van zaken ben ik mijn vertrouwen kwijt en beveel BLG absoluut niet aan. Normaliter ben ik niet van de recensies, maar dit is te schandalig voor woorden.

  Sterke punten
  Veel papierwerk op je afsturen

  Zwakke punten
  Zie recensie. Zo ga je niet met mensen om.

Bezoek BLG

Schrijf een review