Hypotrust is zelf geen bank, wel een hypotheekverstrekker. Sinds 1993 is Hypotrust actief op de Nederlandse hypotheekmarkt. Hypotrust is een onderdeel van Quion Hypotheekbemiddeling BV. De hypotheekverstrekker heeft zelf geen adviseurs, maar biedt haar producten aan via onafhankelijke tussenpersonen.

Hypotrust Reviews

  Hypotrust: waardeloos

  Half juni heb ik een 2-delige hypotheek via mijn financieel adviseur bij Hypotrust aangevraagd, en pas 21 oktober (!!) is eea echt rond.
  Hierbij mijn ervaring met hun stugge en klantonvriendelijke foutgevoelige superlange werkwijze:

  Ik zal hier proberen het weerbarstige verloop van mijn hypotheekaanvraag en al zijn hobbels te omschrijven, zoals ik aan Hypotrust gemeld heb:
  - Half juni wordt mijn 2-delige hypotheek door mijn financieel adviseur bij u aangevraagd.
  - Deze informeert mij dat Hypotrust wel erg langzaam is in haar afhandeling. Maar ik ben dan al bijna 7 jaar klant bij Hypotrust, naar tevredenheid, en geef jullie het voordeel van de twijfel.
  - We moeten zeer lang wachten op een 1e offerte. Zelfs langer dan de adviseur vreesde�
  - In deze 1e offerte kloppen de 2 belangrijkste getallen niet: het rentepercentage én de rentevaste periode. Zeer opmerkelijk.
  - Mijn adviseur moet dan veel inspanningen doen om jullie duidelijk te maken dat ik recht heb op het rentepercentage van het moment van aanvragen. Wat ontzettend vreemd is dat dit moet, tenslotte is dit gebruikelijk.
  - Er wordt een 2de versie aangevraagd: wederom kloppen de getallen niet!
  - Er wordt een 3de versie aangevraagd: wederom kloppen de getallen niet!
  - Er wordt een 4de versie aangevraagd (of mss nog meer, ik ben de tel kwijt), waarbij ineens mijn rekeningnummer niet meer klopt! Welke er eerst wel juist in heeft gestaan!
  - Bij alle versies krijg ik de opdracht de wijzigingen met pen aan te geven. a = met pen! b = is dat niet jullie taak? c = en dan nog worden de getallen niet juist verbeterd.
  - Het is steeds enorm lang wachten (+ 1 maand) op een nieuwe versie, telkens weer! Je krijgt het gevoel dat je steeds onderaan de stapel wordt gelegd, en dat kan dan ook bijna niet anders. En dat om fouten die jullie hebben gemaakt!
  - Ik bevond me toentertijd al in de stressvolle situatie van een scheiding. En met jullie super trage afhandeling doen jullie hier echt geen bijdrage aan!
  - Doordat jullie er zo extreem lang over doen, ben ik tot 2x toe genoodzaakt diverse documenten opnieuw in te sturen. Daar heb je ten tijde van je scheiding echt geen behoefte aan. Daarnaast moest ik ook hiervoor andere partijen, zoals mijn werkgever, tot 3x toe om hetzelfde document vragen, wat aldaar ook niet gewaardeerd werd.
  - Het komt dan tevens vreemd over dat ik van alles opnieuw moet insturen, terwijl jullie je eigen administratie niet op orde hebben.
  - Dus: ik geef jullie het voordeel van de twijfel, jullie maken er om onverklaarbare redenen een potje van, wat mij veel extra stress heeft bezorgd. En niet alleen mij.

  Hypotrust reageert op mijn klacht met dat ze vinden dat �het dossier en de werkwijze prima verlopen is.� Fijn dat ze zo tevreden zijn over zichzelf, maar het gaat er meestal om of de KLANT tevreden is�

  Erg jammer is dat Hypotrust alleen maar oog heeft voor het proces, de cijfers. En niet voor het persoonlijke leed, de stress, die de manier van werken van Hypotrust heeft veroorzaakt. Treurig.
  Ze zijn duidelijk van de cijfers, niet van de mensen.

  Ik raad Hypotrust logischerwijs van harte af. Wees gewaarschuwd.

  Sterke punten
  Geen.

  Zwakke punten
  Zie hierboven

  1 ster veel teveel

  De klant vriendelijkheid bij hypotrust is heel ver te zoeken. Ze maken fout na fout. Luisteren niet, beantwoorden de vragen niet of niet volledig. We heb er heel veel spijt van dat we destijds gekozen hebben voor deze hypotheek verstrekker!
  Ook hebben we klacht(en) neer gelegd bij de klachtenafdeling. In eerst instantie was deze er niet/niet bereikbaar volgens de "klachtenservice". Toen was er door G. van Gilst hoop dat er oplossingen en duidelijk zou komen. Maar niets is minder waar.
  Het eerste punt waar hypotrust (deels terecht) over viel, was dat de devlaratie niet goed ingevuld was, maar het opmerkelijke was wel dat dat bovenstaande kwestie niet aanwezig was bij de eerste declaratie.
  Na een bepaalde tijd was ons geduld en vertrouwen op in G. van Gilst.
  We hebben aangegeven dat we mijn zijn directe leidinggevende in contact willen komen omdat Gertjan van Gilst niet serieus genomen word als klachten behandelaar, en ook de niet naar kant luister. En ook deze was er in eerste instantie niet. Wel raar maar toch was er wel iemand genaamd Richard verboom. Deze was volgens de "echte" leidinggevende Gerald Breugem wel de beste. Maar de drie daltons kunnen alle drie niet luister en juiste antwoorden geven. Ook andere instanties kunne hier iets aan of mee doen. Een "geluk" is er wel dat wij miet de enige klanten zijn die er in getrapt zijn. Wat er op internet staat komt over een met onze beleving.

  DUS WE ZEGGEN NIET IN ZEE GAAN MET DIE WAARDELOOS BEDRIJF.

  de punten hier boven genoemd zijn jammer genoeg niet de enige.

  Sterke punten
  Lieggen en bedriegen kunne ze goed

  Boven verwachting

  Wij hebben via hypotrust onze hypotheek en bouwdepot afgesloten.
  N.a.v. een heel aantal slechte recensies, had ik een vertekend beeld.
  Dit is volledig rechtgetrokken toen ik contact opnam met de klantenservice over specifieke informatie m.b.t. ons bouwdepot. Ook de opvolgende keren werd ik zeer vriendelijk te woord gestaan en werd ik met alle vragen geholpen. Een grote aanrader en vanuit ons daarom ook een lovende recensie! Ze betalen binnen no-time uit en tot nu toe nog geen enkel probleem ondervonden met deze hypotheekverstrekker.

  Sterke punten
  Goede communicatie, betalen snel uit, kundig en vriendelijk personeel bij de klantenservice.

  Zwakke punten
  Nog geen ondervonden!

  Waardeloos bedrijf! 0 sterren

  We dachten lage rente.. maar wat heb ik me in dit bedrijf vergist. Alles doen om maar iets te vinden wat niet goed is om vervolgens zelf fouten te maken en tot overmaat van ramp staan wij als gezin met een kind van onder de 1 jaar op straat. Omdat hun het niet urgent genoeg vinden. Bah ik walg van dit bedrijf!

  ERG KLANT ONVRIENDELIJK

  Hypotrust maakt heel veel fouten en ze registreren je zomaar bij BKR voor een klein bedrag, ook al ben je jaren klant en de reden is een fout van hun. Dit krijg je niet ongedaan totdat je een advocaat inschakelt en kosten maakt. Echt waardeloos!

  Sterke punten
  Bij sommige producten lage rente

  Zwakke punten
  klant onvriendelijk, ze maken altijd fouten en niet te communiceren

  Nooit doen

  Ben er ook ingetuind . Ze adverteren met de laagste rente maar willen geen klanten . Wat een drama elke keer verzinnen ze weer een smoes om een document te krijgen. Ben er klaar mee wat een kut hypotheekverstrekker. Echt mensen noooooit doen !!!!

  Sterke punten
  Zijn er werkelijk niet

  Zwakke punten
  Te veel om op te noemen daar is de ruimte te klein voor om dat te beschrijven. Het is dat ik niet lager dan 1 ster kan doen.

  Neem nooit hier een hypotheek!

  onze adviseur heeft voor ons Hypotrust geadviseerd. Deze voldeed aan onze wensen, zie hij.
  Stom van ons om ook die personen te vertrouwen. Wij hebben een hypotheek voor 20 jaar afgesloten en ondanks dat wij elk jaar 10% extra aflossen, gaat onze risico opslag NIET naar beneden! Ook nu de regering advisserd om extra hypotheek af te lossen om je schuld op oudere leeftijd te verlagen, laat Hypotrust je gewoon de boete betalen! Men heeft schijt aan de klanten! Wij adviseren een hypotheek te nemen bij Vereniging Eigenhuis! Onafhankelijk en van alle gesprekken krijg je een verslag. Bij Hypotheek Visie in Haarlem NIET en krijg je uiteindelijk Niet wat je wil en kan je naderhand ook GEEN aanspraak maken! Die adviseur noteerd NIKS, NADA. Laat alles wat je aan wensen hebt en bespreekt, schriftelijk vastleggen.

  Sterke punten
  GEEN

  Zwakke punten
  Men is er niet voor de klant. Hebben èèn ding, eigen belang.

  Hypotrust? Nooit doen.

  Tot mijn grote spijt ben ik in aanraking gekomen met Hypotrust. Eigenlijk beter kunnen zeggen Hypo (don't) trust. Naar mijn mening is het meest slechtste, traagste en meest anti-klantvriendelijk bedrijf. Als klant ben je niets voor het bedrijf. Ze zien jouw als een potentieel crimineel en fiscale waanbetaler. Bijna 90% van de transacties (betaling vanuit bouwdepot) zijn misgegaan, waren foutief afgehandeld, of te traag uitbetaald. Als klant ben je benadeeld van dat alles, maar hypotrus kan dan echter niets schelen. Zelfs als ik de naam hypotust nu hoor, word ik misselijk van. Ik persoonlijk zou niemand aanraden om met hypotrust zaken te doen.

  Sterke punten
  Geen een positive punt/ervaring.

  Zwakke punten
  Foutieve afhandeling van de betaling, traag, niet accuraat, geen vertrouwen in mensheid/klanten.

  niet mee in zee gaan

  Ik herken me volledig in het review van Paul en Arjan. Het lijkt wel of ze express vage of verkeerde informatie geven. Ik vertrouw ze allang niet meer.

  Administratief geklungel en geen tijd voor klanten

  Extra aflossen op hypotheek is een drama. Het aflossen zelf gaat sinds 2017 beter, maar helaas worden administratief veel fouten gemaakt en afspraken niet nagekomen. Het grootste probleem is dat maandbedragen niet juist worden (her)berekend na een aflossing, waardoor je teveel betaald. Tot en met half 2016 gingen extra aflossingen goed, maar de laatste anderhalf jaar is het een groot drama. Wanneer je om uitleg vraagt, krijg je pas na weken een antwoord waar je niets mee kunt. De klachtenprocedure duurt ook 2-4 weken, waarmee je ook niet verder komt.

  Kortom, een waardeloze hypotheekverstrekker! Als je een alternatief hebt, doe daar dan vooral zaken mee.

  Sterke punten
  lage rente

  Zwakke punten
  fatsoenlijke, integere administratieve afhandeling + klachtgerichtheid

  Hypo - Distrust: Doen werkelijk alles om je NIET te helpen :-)

  Telefonisch klinkt het als het befaamde loket, waarin alle mogelijke regels uit de kast wordt gehaald om je maar niet te hoeven helpen. En in hun correspondentie doen ze uitermate goed hun best om maar geen antwoord te geven op gestelde vragen. Bizar. Maar wel reden om er als klant niet mee in zee te gaan.

  Klantonvriendelijke Hypotheekverstrekker is Hypotrust

  Wij hebben een hypotheek bij Hypotrust. Hypotrust uit Rotterdam werkt niet mee aan het voor klanten op een zo budgetneutraal mogelijke manier verlagen van de hypotheekrente. Wij hebben nog twee jaar te gaan voor er voor ons een nieuwe rentevaste periode aanbreekt. Omdat de hypotheekrente nu historisch laag is en je als huisbezitter nu met heel veel dure ongemakken in de huizenmarkt te maken hebt leek het ons fijn wanneer we eerder van die lage rente zouden kunnen profiteren.

  Dus een offerte aangevraagd voor tussentijdse rente herziening bij Hypotrust, die was in zijn voorwaarden erg teleurstellend. Niet in de herziening van de rente, want die zou ons per maand vele honderden euro's schelen. Hypotrust wil dat je de boeterente apart en snel voldoet (binnen twee weken), een dure grap, in ons geval zou dat bij nog twee jaar wachten tot we onze nieuwe reguliere renteperiode kunnen vast laten zetten een dikke 11.000 euro kosten. Dat hebben we niet op de plank liggen helaas. In tegenstelling tot veel andere banken brengt Hypotrust de boeterente bij eerdere herziening van de rente niet onder in de nieuwe Hypotheek.

  Ook doet Hypotrust niet aan rentemiddeling, dat is voor klanten ook een dure grap. Al met al een teleurstellend iets voor ons om te ontdekken. vandaar deze waarschuwing in dit forum, denk na voor je een Hypotheek afsluit bij Hypotrust, of wanneer je dat doet, neem een niet te lange rente vaste periode. Wij vinden het teleurstellend dat Hypotrust niet meer voor klanten doet.Het zou netjes zijn waneer Hypotrust iets voor haar klanten zou terug doen in een markt waarin huizenbezitters al met zoveel tegenvallers te maken hebben. Eigenlijk zitten wij gevangen aan Hypotrust omdat wij net zoals vele miljoenen Nederlanders ook te maken hebben met een waardedaling van ons huis. De Hypotheek oversluiten naar een andere bank is eigenlijk onmogelijk geworden in deze markt, of je moet vermogend zijn.

  Sterke punten
  Kan geen sterke punten bedenken, ze zijn voor zittende klanten erg duur en erg inflexibel.

  Zwakke punten
  - Rentevaste periode eerder verlengen/veranderen kost veel geld dat je apart moet voldoen, dit bedrag wordt door Hypotrust niet in het nieuwe herziene hypotheekbedrag opgenomen.

  - Doet niet aan rentemiddeling

  - Inflexibel in zijn voorwaarden, niet inspelend op de verandering in de hypotheekmarkt

  Waardeloze bende en ellende

  Incompetente medewerkers. Slechte communicatie. Op alles slakken zout leggen. De grootste K.. van Nederland.

Bezoek Hypotrust

Schrijf een review